DEL
kørekort 17 årige

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I knap et halvt år har det været muligt at tage kørekort om 17 årige. Faktisk er det allerede muligt at starte når en person er 16 år og 9 måneder. Dog skal mor, far eller en anden ædru voksen sidde på passagersædet og være ledsager. Ordningen er på forsøgsbasis i 3 år, og vil på de 3 år se tiden an. Vi har set på forløbet indtil nu, og tager en vurdering af forsøget.

Køreskolen Stjernqvist har allerede uddannet mange elever og er positivt stemt overfor forsøgsordningen. Baggrunden for ordningen er, at flere erfaringer fra udlandet viser, at unge, der har øvet bilkørsel med en ledsager som 17-årige, bliver mere sikre bilister, når de må køre alene som 18-årige, og den påstand er Stjernqvist enig i. Dog er det for hurtigt at konkludere noget, men ud fra de elever, som køreskolen har haft igennem, tyder alt på at eleverne er klar som 17 årige. Ligeledes har køreskolen også god erfaring med at elever som ikke helt føler sig klar som 17 årige, ofte venter til de fylder Køreskolen Stjernqvist er også meget fortrøstningsfulde med at de første par gange,(for en 17 årige tilfælde, hele det første år), at der sidder en erfaren ledsager på passagersædet.

Sådan er de nye regler kort beskrevet:

  • 17-årige skal, lige som 18-årige skal det i dag, have bestået både teori og praksis, inden de kan få deres kørekort udleveret.
  • Den voksne ledsager må ikke selv have fået hverken betinget eller ubetinget frakendt sit kørekort i løbet af en tiårig periode.
  • Den voksne ledsager skal selv være i stand til at køre bil og må altså ikke være beruset.
  • 17-årige bilister skal ledsages af en voksen, som er mindst 30 år gammel, med kørekort og mindst ti års erfaring som bilist.
  • De unge vil kunne begynde at tage kørekort tre måneder før, de fylder 17.
  •  Aldersgrænsen for knallertkørekort bliver ligeledes sænket fra 16 til 15 år. Det kommer til at ske fra 1. oktober 2016.