DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der findes mange forskellige måder at opvarme private boliger og erhvervsbygninger, og der er stor forskel på dem alle sammen. Selvom de fleste måder har både fordele og ulemper, er der nogle løsninger, som er bedre end andre. En af de bedre løsninger, når det kommer til både økonomi, klima og effektivitet, er varmepumper. Disse kan nemlig både opvarme store arealer, opvarme brugsvand og de udnytter jordens egne ressourcer på en bæredygtig måde.

Hvad er en varmepumpe?

Der findes to forskellige slags varmepumper; luft til luft og luft til vand. En luft til luft pumpe fungerer som aircondition, hvor luften bliver varmet op. En luft til vandpumpe fungerer derimod ved at luften varmer vandet op, som cirkulerer i radiatorer og lignende. Derudover kan pumpen også bruges til at opvarme brugsvand, som kan opbevares i en varmtvandsbeholder, så der altid er varmt vand tilgængeligt. Luftpumpen er især god til mindre huse, hvor der ellers bruges elvarme eller brændeovn, mens vandpumpen er god til større huse og erhvervsbygninger, som bruger gulvvarme, radiatorer, olie- eller gasfyr.

Hvorfor er varmepumper blevet populære?

En varmepumpe er en økonomisk løsning i forhold til mange andre varmekilder. Pumperne har nemlig lave driftsomkostninger, og da de kører på vedvarende energi i form af luftens egen varmeenergi, er det også en god klimavenlig løsning. Pumperne optager nemlig energi fra varme i luft og overfører den til vand, så vandet bliver opvarmet. Dermed er pumpen en bæredygtig opvarmningsmetode, som også er økonomisk. Derudover kan pumperne opvarme små som store bygninger, og en luft til vand varmepumpe kan både bruges til varme og brugsvand. Derudover er pumperne især gode til erhvervsbrug, da de er økonomiske og klimavenlige. Har du brug for en økonomisk varme- og vandløsning, så find varmepumper til erhvervsbrug. Varmepumper til erhvervsbrug er nemlig ofte større, så de kan opvarme et større areal, mens du energioptimerer din virksomhed.