DEL
piller til pillefyr

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Mange danske hjem er udstyret med et ældre oliefyr eller gasfyr. Flere og flere danskere har fået øjnene op for billigere og alternative løsninger for huset varmekilde. Men hvad kræver det at udskifte gammelt udstyr og hvor mange penge kan man reelt spare, vi har lavet en vurdering her.

Vinteren i 2016, var voldsom og den koldeste i 6 år, dog ikke overgået af den voldsomme kolde vinter i 2010, hvor det var bidende koldt. Vinteren i år, ser ikke meget bedre ud. Derfor er der flere danskere der undersøger mulighederne for alternativ energi. Dem som ikke er så heldige at komme på fjernvarmeanlægget, kan med fordel overveje at skifte deres nuværende fyr, enten gas eller olie, ud med et pillefyr. Ved at udskifte boligens gamle olie- eller gasfyr, med et nyere moderne pillefyr, kan familien hvert år spare mange penge. Undersøgelser viser at et pillefyr kan spare en familie på 4 personer flere tusind om måneden. Et nyt fyr koster ca. 20.000 kr. opsat og klar til brug, og kan cirka dække en bolig på 150 kvm. Efter blot 5 år med et nyt pillefyr, er selve fyret tjent hjem, og årene efter spares der op imod 5.000 kr. om året. Disse tal er taget i forhold et ældre oliefyr. Når pillefyret er installeret, købes der en silo som pillerne lægges i, og derefter konsumere fyret de antal piller, som fyret nu skal bruge. Det vil sige at der ikke er nogen ulemper ved at skifte, faktisk kun fordele, da pillefyret ikke skal efterses. Dette er blot en ud af mange udregninger, som viser at der kan være store besparelser.

Godt i forhold til pengepungen og til miljøet

Mange penge kan spares ved at være bevidst om familiens el- og varmeforbrug. Hvis du f.eks. får huset fyldt med gæster, bør du skure ned for varmen forhånd, da mange mennesker er samlet i samme rum, afgiver stor mængde varme. Det kan gøre at du kan bevare rummet stabile temperaturer og ikke behøver at lufte ud under besøget.