DEL
Bliv frivillig hvis du har overskud

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Udnytter du dine ressourcer til fulde? Det kan virke ekstremt abstrakt, hvis man bliver stillet netop dette spørgsmål, men prøv og tænk over det engang. Formår du at udnytte alt dit potentiale til fulde, når du går på arbejde, når du kommer hjem til familien, eller når du bevæger dig rundt på fodboldbanen med dine klubkammerater? Det er langt fra alle, som ynder at vise overskud over for andre mennesker og give mere af dem selv, end de får fra andre. Men heldigvis er der mange af jer derude, som vælger eksempelvis at være frivillig i den lokale sportsklub eller handle ind for ældre og/eller besværede mennesker – helt uden at få noget som helst for det andet end den smule anerkendelse, der følger med.

Nogle tænker måske, hvorfor de nogensinde skulle kaste sig ud i at arbejde gratis, på trods af at de måske får deres belønning i form af andre typer af ressourcer end blot rene kontanter. Når der ikke kommer en økonomisk gevinst ved at investere utallige timer i sportshallen eller det lokale plejehjem, så kan det virke til at være fuldstændig håbløst.
Men det er måske fordi, de personer ikke kan se en effekt nu og her. Er de modsat frivillig i Afrika, er virkningen i større grad til at se med det samme.
Hvis man er frivillig i Afrika, kan man både se glæden i børnenes og forældrenes ansigter, som du måske ikke møder, hvis du går og sætter net op i den lokale sportshal til en omgang badminton lørdag formiddag.

Har du overskud i din økonomi og brug for et break sammen med familien, kunne I eksempelvis koble det med en tur til Afrika. Her kan nogle af jer samtidig gøre en god gerning, hvis I har mod på det. Læs meget mere om det at være frivillig i Afrika her.