DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Den moderne arbejdsplads

I gamle dage var det meget normalt at stemple ind- og ud på arbejdspladsen. Der er løbet meget vand gennem åen siden. Nutidens arbejdsplads har udviklet sig radikalt. Arbejdsmiljøet er blevet forbedret væsentligt i form af bedre ergonomiske møbler, indeklima der lever op til høje standarder. Mange virksomheder tilbyder madordninger, pensionsopsparinger og en masse andre tiltag. Det er en positiv udvikling vi er gået i møde.

 

Reducer stress og bliv mere fokuseret

Tror alle kender til perioder i livet, hvor arbejdsbyrden er for høj og man kæmper sig gennem arbejdet pga. for megen stress. Det er vigtigt at kende til sin egen krop og lære at lytte til de signaler den prøver at fortælle dig. Desværre er det ofte for sent folk gør noget ved det, da man ofte har den holdning “Stress rammer alle andre end mig”. Det kan ende ud i længere sygemeldinger.

 

Heldigvis er vi i den rigtige retning, folk er blevet mere åbne omkring dette, men cheferne har også fundet deres helt egen våben for at forebygge dette. Mange virksomheder har gjort en dyd i at skabe gode rammer. Det er ikke helt tilfældigt at man ser et bordfodbold eller bordtennisbord på en arbejdsplads. Måske er førstehåndsindtrykket useriøst, men der er gjort studier i det.

 

Det der sker når man eksempelvis tager en kamp i bordfodbold eller bordtennis, så er man fokuseret på netop dette. Arbejdet er parkeret i tankerne. Det betyder at når man genoptager sit arbejde, så er man mere skærpet og fokuseret.

 

Relationer og venskaber opstår på jobbet

Vi alle ved hvor vigtigt det er med et godt fællesskab. Det gælder i alle livets facetter. Hvem kender ikke det, at man har sagt noget sjovt på jobbet, og alle ligger flade af grin. Arbejdspladsen er ens andet hjem, tænk over hvor meget tid vi bruger her. Det er også her at gode forhold opstår, og nogen finder sågar deres kæreste her.