DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er naturligvis ikke nogen tvivl om, at der er mere fokus på bæredygtighed, miljø og lignende, end der nogensinde har været før. I løbet af de sidste par måneder har mere eller mindre alt handlet om corona, men vi nærmer os også en tid, hvor vi på mange måder, er på den anden side. Det betyder også, at miljø og bæredygtighed igen kommer på dagsordenen. For selvom corona har vist os hvor skrøbelig verden kan være, så er de fleste stadig enige i, at miljøet spiller en kæmpe rolle i vores fremtid her på jorden.

En af de ting man ofte ikke forbinder så meget med miljø og bæredygtighed er motorveje, men det er en fejl. Det er nemlig også et sted, hvor der bliver arbejdet rigtig meget for at gøre disse mere grønne. Asfaltgiganten Colas er blandt dem, der arbejder meget i at gøre de danske veje lidt grønnere.

Udover at de laver såkaldt klimavenlig asfalt, der udover at larme mindre, også sikrer at bilerne kører længere og derfor sparer klimaet for noget Co2 udledning. Et andet sted, hvor de gør meget, er inden for genanvendelse af asfalt. Som det er med det meste andet, så er det godt for miljøet, når noget kan genanvendes.

Ved at genbruge asfalt, skal der ikke importeres så mange råstoffer. Dette gør at der udledes mindre Co2. Både i produktionen af disse råstoffer, mens også i transporten af dem her til landet.

Alene i 2018 sparede Colas 3.740 ton Co2 ved at genanvende asfalt, hvor de bruger genanvendt asfalt sammen med nyt. 3.740 svarer til mere end 2.000 flyture fra København til New York.

De store skal trækkes læsset

Vi danskere har længe fået at vide, hvad vi kan gøre for at hjælpe miljøet. Det er alt fra at spare på vandet, cykle mere og køre mindre i bil. Lade være med at tage så mange flyrejser, spise mindre kød og købe økologisk. Dette er alt sammen ting der hjælper miljøet.

Når alt kommer til alt, er det dog de store virksomheder, der skal trækkes det tunge læs, og det viser Colas, at de er klar til, hvilket giver dem ros fra mange leder og kanter.