DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er naturligvis ikke nogen, der ikke har hørt om Corona virussen eller Covid-19, som den også hedder. Den har snart sat sine spor hos alle danskere på den ene eller anden måde. Alvoren er ved at gå op for befolkningen, og selvom virussen i sig selv ikke måske ikke er meget værre end en influenza, så er den alligevel langt farligere. En af de ting der er farlige, er at den spreder sig hurtigt og kan sætte vores sundhedssystem under et hidtil uset pres.

Der er ingen tvivl om at konsekvenser er voldsomme og at vi langt fra har set hele omfanget endnu. Udover at der sundhedsmæssigt er store udfordringer og farer forbundet med den, så er der de økonomiske, og her har vi stadig sandsynligvis kun set toppen af isbjerget. En ting er de mange virksomheder der ikke kan få leveret fra Kina og andre steder i verden, en anden ting er dem der lever af besøg.

Fodboldklubber får aflyst kampe, eller skal spille uden tilskuere, koncerter anbefales ikke af afholdes for mere end 1000 publikummer osv osv. En branche der især også er hårdt ramt er restaurationsbranchen. Der er en stor frygt i befolkningen for at være for tæt på andre, og det betyder, at der er mange der ikke har lyst til at tage ud og spise. Der er derfor mange restauranter i Odense, Aarhus, København og de andre store byer der mærker langt færre besøgende og afbestillinger af borde.

Der er nok ikke den store tvivl om, at det kommer til at betyde lukninger, hvis der ikke snart sker en ændring. For især nyere restauranter, der ikke har ombygget et økonomisk sikkerhedsnet vil være skrøbelige.

Hvis man ellers opfører sig ansvarligt og følger anbefalingerne, og restauranterne gør det samme, er der reelt ikke mere at være bange for, end der var for en måned siden.

Hvordan anbefalingerne lyder kan du læse mere om her