DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Lige siden e-sport for alvor begyndte at blive populært, har vi ofte hørt om, hvordan Danmark investerer alt for lidt i branchen i forhold til, hvad den kommer til at være værd. På trods af dette er vi nu nået til et punkt, hvor en dansk e-sportsvirksomhed er blandt de største i hele verden. Det er altså en rigtig positiv udvikling for et lille land som Danmark, og det er et tydeligt tegn på, at de danske gamere er meget passionerede og utroligt dygtige til det, de gør. Danske Astralis ligger også i toppen på verdensplan, så Danmark bevæger sig mod lyse tider inden for e-sport.

Astralis er kæmpe inden for e-sport

Virksomheden, som er eksploderet i vækst, hedder Astralis. Helt kort så er Astralis et hold af passionerede gamere, som spiller på et professionelt niveau. Selvom de kun har eksisteret siden 2016, har de allerede formået at kæmpe sig store og stærke. Andelsselskabet blev oprettet med økonomisk hjælp fra IT-millionæren Tommy Ahlers, som bestemt godt kunne se at e-sport var en kæmpe mulighed i fremtiden. Holdet har vundet flere millioner kroner ved at deltage i turneringer i forskellige lande, og der er meget høj sandsynlighed for, at de dygtige spillere kommer til at vinde flere millioner i fremtiden. Astralis fungerer således, at nogle investorer ejer en andel af selskabet, mens hver spiller også ejer en andel. På den måde er det blevet muligt at skabe et anpartsselskab med masser af muligheder for både investorer og spillere. Holdet, Astralis, består i øjeblikket ikke af særligt mange spillere, men ønsket er på sigt at kunne byde velkommen til adskillige elitehold. Det hold, som Astralis lige nu spiller med, er deres Counter Strike-hold, og dem vil de holde fokus på i den kommende tid. Dernæst skal der udvides til nogle af de andre spil inden for e-sport.

De økonomiske aspekter af e-sport

Økonomien i esport fungerer på mange punkter, ligesom den gør i de øvrige sportsgrene. De dygtigste spillere er dermed også i stand til at tjene en masse penge, mens rookierne oftest vil have lidt sværere ved at få økonomien til at hænge sammen. Det betyder derfor rigtig meget, at der er investorer, som er interesserede i at sponsorere spillerne og således støtte dem økonomisk. Lige som at man også kan udvikle merchandise som t-shirts, gamer stole og meget andet. Uden de økonomiske tilskud kan det nemlig være svært at blive en stjerne inden for e-sport. Astralis blev til en succes, fordi de havde de helt rigtige byggesten – exceptionelt dygtige spillere kombineret med en villig investor, som godt kunne se, hvor positivt et samarbejde det kunne blive til. Udviklingen går fortsat den rigtige retning, og dermed kan man bestemt godt kalde e-sportsmarkedet for et potentielt gunstigt marked. Det man dog skal være opmærksom på er, at konkurrencen er lige så hård som i de klassiske sportsgrene, så det er altså ikke en nem vej til sejren. E-sport er for de absolut mest talentfulde og engagerede spillere, som er klar på at bruge mange timer af deres hverdag på at blive bedre og klar til turneringerne, og økonomien er ikke specielt god, før man kommer helt i top.