DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I Danmark er landbruget måske lidt en overset branche. Medmindre den er i det politiske søgelys, for eksempel når der tales CO2-formindskning og bæredygtighed, så får landmændene egentlig mest lov til at passe sig selv. Det er der selvfølgelig ikke noget galt i, men for den almindelige dansker er det ærgerligt, at man ikke kender mere til landbruget, når det bogstaveligt talt er det erhverv, der skaber meget af den mad, vi sætter på bordet. Landmændene spiller en vigtig rolle i samfundet, og denne artikel indeholder et lille overblik over, hvordan det egentlig går med landbruget i dag.

Konkurrenceevne og bæredygtighed

Et af tidens store emner, når der tales landbrug i øjeblikket, er balancen mellem at føre landbrug, der er konkurrencedygtigt på verdensmarkedet, og samtidig er skånsomt overfor klimaet. Et af tidens store buzzwords er jo bæredygtighed, og her skal man være opmærksom på, at bæredygtighed både indeholder en klimamæssig, økonomisk og social dimension. Det er naturligvis ikke lige let at forene dem alle tre, men det er målet for en bæredygtig udvikling. I 2016 blev gennemførte den daværende regering en landbrugspakke, hvis formål netop var at sikre konkurrenceevnen. Hovedpunkterne var blandt andet, at landmænd skulle have lov til at tilføre mere kvælstof til deres gødning samt et princip om, at miljøkrav skulle reguleres efter det enkelte landbrugs beliggenhed.

Landbrug og teknologi

Der er selvfølgelig ikke noget nyt i, at forskellige teknologier spiller en stor rolle i moderne landbrug. Alligevel er der dog kommet flere muligheder for at effektivisere landbruget i løbet af de seneste år. For eksempel kan man bruge såkaldte rotorharver til at udjævne ens jord. Klik her for at læse mere om de fantastiske nye maskiner. Det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer af nye og innovative løsninger til landbruget, så klimamæssig, økonomisk og social bæredygtighed forhåbentlig kan gå hånd i hånd.