DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I dag er det vigtigere end nogensinde at have styr på sin virksomhedsøkonomi. Derfor er det også vigtigt at have styr på sin bogføring. Men hvorfor er bogføringen vigtig? Der er mange gode grunde til, at bogføringen er vigtig. Her er to af dem:

  • Bogføringen giver et overblik over virksomhedens indtægter og udgifter.
  • Bogføringen er grundlaget for moms- og årsregnskab. 

Bogføringen giver et overblik over virksomhedens indtægter og udgifter

 Når du har en virksomhed, så er der to ting, der beskriver dine fortag, nemlig hvad du tjener, altså dine indtægter og hvad du betaler i omkostninger, altså dine udgifter ved at drive virksomheden. Disse to ting er meget vigtige, hvis du vil have styr på din virksomhed og have et godt overblik over virksomhedens økonomi. Hvis du har en god bogføring, så er det nemt at se, hvad du har tjent på din virksomhed, og hvad du har brugt på at drive den. 

Bogføringen er grundlaget for moms- og årsregnskab 

Du skal sende et momsregnskab til Skat hver måned eller hvert kvartal, afhængig af hvilken regnskabsperiode du har. Udover dette skal du også sende et årsregnskab til Skat hvert år. Disse regnskaber skal holdes op mod din bogføring. Skat kontrollerer, at dit regnskab stemmer overens med din bogføring og dermed også, om du har fået det rigtige beløb i refunderet moms. Momsregnskabet og årsregnskabet er meget vigtige at have styr på, da de er grundlaget for, om der bliver foretaget en revisorundersøgelse af din virksomhed eller ej. Du kan læse mere om regnskab og bogføring her. 

Skal du ordne det selv, eller have hjælp fra nogle professionelle? 

Bogføringen er et meget vigtigt element i din virksomheds økonomi, men det kræver meget tid at have styr på. Du skal have styr på dine indtægter og udgifter hver eneste måned, så du ikke glemmer noget. Du skal også have styr på dine månedlige momsregnskaber. Hvert kvartal skal du også sende et kvartals-momsregnskab, og hvert år skal du sende et årsregnskab. Derudover skal du også have styr på en masse andre ting. Det er meget tidskrævende, hvis du skal have styr på det hele selv. Derfor kan det være en god ide at få hjælp til din bogføring fra en professionel fagmand indenfor økonomi og bogføring. Så kan du få mere tid til at koncentrere dig om selve virksomheden.

Konklusion 

Som vi kan se, så er bogføringen et vigtigt element i din virksomheds økonomi. Det er vigtigt at have styr på, da det er grundlaget for dine månedlige og årlige momsregnskaber. Derudover giver det et godt overblik over din virksomheds indtægter og udgifter.