DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

2020 har ikke ligefrem været året, som vi alle havde regnet med. Covid-19 har sat sine tydelige spor i mange arbejdsliv på enten den ene eller anden måde. Mange har været tvunget til at arbejde hjemmefra, mange har været hjemsendt i korte eller lange perioder og nogle er endda blevet fyret, da der simpelthen ikke var penge til løn mere. Nogle brancher har været hårdere ramt end andre, men i det store hele har alle virksomheder på en eller anden måde været påvirket af Covid-19.

En af de største forandringer i løbet af denne sundhedskrise har uden tvivl været at mange medarbejdere er blevet sendt hjem og har skullet arbejde hjemmefra. I løbet af krisen har det nemlig af myndighederne været anbefalet at de medarbejdere, der kan arbejde hjemmefra, bør gøre det – og det er der rigtig mange virksomheder, der har lyttet til.

Det er en kæmpe tillidserklæring fra arbejdsgiverens side, når en medarbejder får lov til at arbejde hjemmefra – men når man sidder midt i en krise, hvor det anbefales, at man sender medarbejderne hjem, har denne tillid ikke været bevæggrunden for at sende fok hjem. Mange arbejdsgivere har derfor været betænkelige ved at lade en masse medarbejdere arbejde hjemmefra, da de har været bange for at det skader produktiviteten, når medarbejderne sidder og arbejder hjemme i nattøjet (og måske endda foran fjernsynet).

Flere undersøgelser viser dog, at produktiviteten ikke har taget skade af, at flere (eller alle) medarbejdere har arbejdet hjemmefra i en længere periode for at undgå smittespredning. Produktiviteten har faktisk været uforandret i perioden – og mange medarbejdere har desuden oplevet et meget lavere stressniveau, hvilket jo er positive bivirkninger ved hjemmearbejde.

Langt de fleste medarbejdere har således vist sig voksne til ansvaret om at arbejde hjemmefra, og det bør belønnes. Firmajulegaver er som bekendt en fantastisk måde at belønne medarbejderne for deres indsats på, og det er derfor ideelt at investere i en fin firmajulegave for at takke medarbejderne for, hvordan de har håndteret deres nye arbejdsvilkår.

Mange medarbejdere har dog også fået øjnene op for alle fordelene ved at arbejde hjemmefra, så det kan også sagtens være en fin belønning at medarbejderne fremadrettet får muligheden for at arbejde mere fleksibelt og arbejde mere hjemmefra, hvis de gerne vil det.