DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Her i landet skyder vi ofte brystet frem, og er stolte af at vi flere gange er blevet kåret til at være verdens lykkeligste, eller i hvert fald et af verdens lykkeligste lande. Selvom der uden tvivl er mange, der går rundt og har det dejligt og generelt føler sig ret lykkelige, så er der også en meget stor befolkningsgruppe, der ikke har det sådan. I Danmark er der nemlig mere end en halv millioner danskere der har en eller anden form for psykisk sygdom.

Det menes at omkring hver tredje danskere i løbet af deres liv kommer til at få en psykisk sygdom, hvilket naturligvis er et meget højt talt. Dette dækker over alt fra depressioner og angst til stress og endnu mere tunge lidelser som skizofreni og PTSD, der heldigvis hører til sjældenhederne.

Dyr behandling er pengene værd

Behandling af psykiske sygdomme kan tage lang tid at behandle og kan være en dyr affære, da det kan være nødvendigt med ophold på bosteder, hvis lidelsen kræver lidt mere intensiv behandling. Selvom behandlingen kan være dyr, er det dog stadig yderst nødvendigt, at den sker. Det er nemlig ikke kun ødelæggende for personerne der lider at en psykisk sygdom, det er også en kæmpe udgift for samfundet.

Det menes at de tre lidelser angst, depression og skizofreni hvert år koster samfundet op mod 18 milliarder kroner hvert eneste år i tabt produktion. Med behandlinger, tilskud og lignende menes det at omkostningerne overstiger 50 milliarder kroner for den danske statskasse.

Jo hurtigere end psykisk syg kommer i behandling, jo større sandsynlighed er der også for at personen kommer godt ud på den anden side hurtigt. Langtidssygemeldinger i denne gruppe er alt andet en unormalt, og det er noget der koster mange penge, og derfor er de dyre behandlinger meget hurtigt givet godt ud.

Problemet er i høj grad, at der ofte går lang tid før en lidelse bliver opfanget og dermed at der bliver gjort noget ved den.