DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der kan være mange grunde til at leje en bil. Uanset hvad din grund er, så er der en række ting, du skal være opmærksom på, når du vælger at leje en bil. Vi har svaret på dine spørgsmål, så du ikke ender med et komme galt afsted.

Hvor gammel skal man være for at leje en bil?

Nogle udlejningsfirmaer sætter aldersgrænser på deres udlejning – eller vælger at sætte prisen op på unge førere. Det er hovedsageligt på grund af, at unge mennesker ofte laver flere uheld end ældre billister. Andre udlejningsfirmaer fokuserer mere på, hvor lang tid en given person har haft kørekort, så det ikke kommer an på førerens alder, men i stedet på hans/hendes erfaring. Det er meget vigtigt, at du tjekker op på disse regler, hvis du selv er under 26 år gammel og gerne vil leje en bil.

Må bilen køres i udlandet?

Hos langt de fleste udlejningsfirmaer må man gerne køre udlejningsbilen til udlandet. Det er altså muligt at leje en bil og køre på skiferie med familien. Nogle udlejningsfirmaer opkræver ekstra i forbindelse med udlandskørsel, imens du ved andre blot skal bede om lov til at gøre det.

Skal du selv tegne en forsikring?

Langt de fleste biludlejningsfirmaer tegner selv en forsikring i forbindelse med udlejning, og det plejer at være en del af prisen på udlejningen. Mange biludlejningsfirmaer tilbyder også en frivillig selvrisiko forsikring til et ekstra beløb per dag, så lejeren er bedre dækket i forbindelse med skader – og det kan i mange tilfælde være en god idé, så du får en mindre selvrisiko.

Må andre end føreren køre bilen?

I de fleste tilfælde er der kun én fører med i prisen på biludlejningen. Det koster derfor ofte ekstra, når der skal tilføjes en ekstra fører. Hvis den ekstra fører ikke skrives på lejekontrakten, dækker forsikringen ikke ved uheld med denne fører – og du hæfter således selv for disse skader.

Hvor mange kilometer følger med i lejen?

Hos langt de fleste biludlejninger følger der et bestemt antal kilometer med i selve prisen på leje af bilen. Hvis du regner med at køre mere end dette, skal det tilkøbes med det samme – ellers kan det godt give en ekstraregning i sidste ende.

Står du og mangler en bil? Aunsbjerg tilbyder biludlejning i Kolding, Horsens og Århus til Danmarks billigste priser.