DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er desværre mange mennesker, der lider af nedsat hørelse. Selvom det måske kan virke åbenlyst, at man vil genkende et problem, så er det faktisk ikke altid helt så enkel. For ofte vil nedsat hørelse være noget, der opstår med tiden. Så hvornår ved man egentlig, at der er tale om et stort problem, og hvad stiller man så op med det? Alt det kan du blive klogere på i denne artikel.

Få testet din hørelse

Hørelsen kan måske umiddelbart virke som noget subjektivt. Men det er faktisk noget, man har gode forudsætninger for at teste. Hvis du derfor har en mistanke om, at din hørelse ikke er optimalt, kan du vælge at få foretaget en høretest.

For mange mennesker vil den første indskydelse være at tage til lægen. Det er også et godt sted at starte, fordi du her kan få den fornødne viden om både høretab og de tilbud, der er til folk med nedsat hørelse. Enten vil du kunne få stillet en diagnose eller blive sendt videre til nogen, der kan hjælpe dig.

Du behøver dog ikke at gå til lægen for at få hjælp til problemer med din hørelse. Det er nemlig også muligt at få foretaget en øretest i hjemmet, hvis du ønsker det. I samme omgang kan du blive vejledt om, om du skal have et høreapparat. Derudover kan du også i nogle tilfælde få lov at prøve et høreapparat, for at mærke om det gør en forskel for dig.

Få stillet den rigtige diagnose

Der er dog under alle omstændigheder godt at tale med lægen for at få stillet den rigtige diagnose. For der er flere mulige årsager til, at du døjer med nedsat hørelse. Derfor vil der også være flere muligheder for at forbedre problemet alt efter hvilken årsag, der ligger bag.

Mange mennesker oplever, at hørelsen bliver dårligere med alderen. Det er derfor også en af de mest hyppige årsager til, at man oplever dette problem.

Derudover findes der dog også andre lidelser, som kan løses ved hjælp af en operation. Det gælder blandt andet for lidelsen ostosklerose. Her er problemet, at stigbøjlen i øret vokser sig fast, hvilket giver høretab. Men hvis dette er årsagen for dig, så kan du faktisk ved hjælp af en operation få indsat en protese, som skal modvirke problemet.

Så hvis du endnu ikke har gjort det, bør du besøge din læge.