DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I dag blev de nominerede i de forskellige kategorier til den officielle E-handelspris i Danmark fremlagt, og selvom det domineres af store web-giganter, så finder man i brugernes nomineringer nogle overraskelser, men også vigtige læringer.

Der var ikke mange overraskelser i de nomineringer, der kom frem da FDIH i dag løftede sløret for dette års nominerede til de forskellige priser ved E-handelsprisen.

Nicherne vinder frem

Men i den nye kategori “Brugernes favorit 2017” fandtes to usædvanlige webshop. For ud at de tre nominerede, hvor Coop.dk var den første, ja så fandt man to webshops med fokus på garn og håndarbejde. Og det er en ny tendens, som ses over hele landet.

I Esbjerg ligger f.eks også Stofgiganten, som sælger metervarer og diverse stoffer til hjemmesyning, eget design og hjemmelavet broderi. Og selvom de ikke er nomineret, så mærker de også, at håndarbejde vinder frem i disse år.

Bizznews.dk erfarer således, at butikken over det seneste år har oplevet markant fremgang i trafik, omsætning, men selvfølgelig også i tilfredse kunder. Det ses også tydeligt hos Trustpilot, som samler brugeranmeldelser og vurderinger, hvor Stofgiganten har et gennemsnit på 8.2. De andre nominerede i kategorien handler med Garn og sytøj.

Det er en nye trend, som vi ikke tidligere har set, men det beror nok i brugernes ønske om autenticitet og storytelling. Lad os være ærlige, der er ikke meget nærvær og fortælling i Amazon eller Zalando, og det viser endnu engang, at det godt kan betale sig, at nichebrande og gøre sin markedsføring relevant for målgruppen, siger Tobias Brandt, digital rådgiver.

E-handelsprisen uddeles d. 18. maj ved en prisoverrækkelse hos Tivoli Hotel & Kongres i København. Sidste år deltog hele 700 mennesker ved festen, som arrangeres af FDIH og en række større sponsorer. Eventet giver stor anerkendelse i det danske erhvervsmiljø, og sidste års vindere fra Aarstiderne fik megen omtale ud af hædringen.