DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Næsten lige meget hvilken branche du arbejder i, så er der en god sandsynlighed for, at du fra tid til anden skal til en konference. Det kan også være, at du sidder i en position, hvor det rent faktisk er dig, der skal stå for at afholde en konference i din virksomhed. Uanset hvilken position du befinder dig i, så er der her en række gode råd, der er værd at have in mente, når det kommer til konferencer.

De to overskyggende punkter

Generelt kan man sige, at når det kommer til “lærings” konferencer, altså konferencer med foredrag og lignende, er der to punkter, man som deltager og afholder gerne vil have ud af det.

  • Man skal tilegne sig ny viden på konferencen
  • Man vil gerne have det skal være spændende

Hvis man ikke får noget ud af konferencen, er den spildt både som deltager og arrangør. Der kan være mange grunde til at man ikke får noget ud af en konference, men typisk er det en af to grunde.

  • Niveauet er for højt
  • Niveauet er for lavt

Hvis niveauet er for højt, og man som deltager ikke kan følge med, får man sjældent noget ud af at deltage, da man ikke kan følge med i hvad det bliver sagt. Omvendt kan niveauet også være så lavt, at man ved alt hvad der bliver sagt. Da man som regel kommer på konference for at tilegne sig ny viden, er det naturligvis problematisk, hvis en af disse ting er tilfældet.

Det er derfor en rigtig god ide at dette er afstemt inden man vælger at deltage i en sådan konference.

 

Sørg for at rammerne er i orden

Såfremt indholdet spiller som det skal, er det næste væsentlige element ved at holde en god konference, at rammerne er som de skal være.

De skal ikke være kedelige og grå, men må gerne være indbydende og være et sted, hvor man rent faktisk har lyst til at befinde sig. Det kan være en rigtig god ide, hvor det er muligt at komme uden for og få et lille afbræk og strække benene, hvilket er godt i forhold til at bevare koncentrationen.

Der findes mange konferencesteder som dette, der tilbyder eksklusive rammer omkring kurser og konferencer. Priserne er typisk højere end hvis du vælger helt traditionelle konferencesteder, men både arrangører og deltagere får mere ud af det, hvis rammerne også er i orden, og derfor er det i mange tilfælde også den lidt større investering værd.