DEL
Et kontor

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Støj på arbejdspladser er mange steder et stort problem, da et kontor er et sted, hvor man kommer for at koncentrere sig om sit arbejde. Mange vil dog have svært ved at holde denne koncentration, hvis der larmes meget på arbejdspladsen. Det er selvfølgelig primært på kontorarbejdspladser, hvor støj er et problem, som det kan betale sig at gøre noget ved. Man kan fx ikke undgå støj på byggepladser og andre lignende erhverv. Arbejdspladser hvor støj især kan være et problem er call centre og restauranter.   

Få lydabsorberende plader

Lyd kommer til at virke meget højere, hvis det befinder sig i et miljø, hvor akustikken er med til at få lyden til at virke højere. I en kirke vil Kirkens form og dens hårde overflade gøre alt lyd højere. Det er især de hårde overflader, man kan gøre noget ved på kontorer. Ved at få monteret lydabsorberende plader, vil man kunne mærke en markant forskel på støjniveauet. Få sat akustikplader op her.

Design et lydsvagt kontor

Det er bestemt ikke altid kun, at indretning kun tjener et æstetisk formål. Indretning kan gøre kontoret mere praktisk, skabe mere plads og mindske støjen. Ved at opstille de mest støjende kilder bestemte steder i forhold til hinanden og opstille møbler og andre kontorartikler bestemte steder, vil man kunne undgå at alle på kontoret bliver generet at støjen. Dette kan man enten prøve kræfter med selv, eller man kan få en professionel indretningsarkitekt til at kigge på det.

Et blødt gulv dæmper lyden

På det fleste kontorer er det ikke kutyme at man tager sine sko af, ej heller er det de fleste kontorer som har gulvtæppe. Dette gør dog at gulvet ikke absorberer særligt meget af lyden. Derfor vil man hele dagen kunne høre den karakteristiske lyd af alle slags sko trampe frem og tilbage over kontorets gulv. Dette kan man undgå ved at vælge en blødere træsort eller ved at få specielt lydabsorberende materiale under gulvpladerne.