DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er ikke kun tømmermænd, der kommer ud af en god og gennemført firmafest. Faktisk kan sociale arrangementer som netop fester i virksomheden være med til at skubbe flere sorte tal på bundlinjen. Men hvordan hænger det sammen? Det virker ikke særlig produktivt at lade de ansatte feste løs – og da slet ikke, hvis man stopper arbejdsdagen før for at gå til fest?

Styrkede relationer giver bedre produktivitet

Når dine medarbejdere mødes uden for arbejdspladsens normale, formelle rammer, sker der noget magisk. På arbejdspladsen er vi alle lidt fanget i vores professionelle roller, der kan være milevidt fra de personer, vi i virkeligheden er. Det kan gøre det mere vanskeligt at komme helt tæt på vores kollegaer – og det gælder også dem, som vi ellers klinger godt med.

Når vi derimod ankommer til en fest, befinder vi os pludseligt i at miljø, hvor der er en helt anden dagsorden. Det bliver derfor mere tilladt at dyrke de personlige relationer, og efterhånden som der kommer mere alkohol indenbords og stemningen bliver mere løssluppen, er det præcis, hvad der sker!

Det resulterer ofte i, at vi møder vores kollegaer på helt nye måder og får bedre bånd til hinanden. De bånd overføres til arbejdsdagen, hvor vi nu pludselig trives bedre. Og trivsel? Det er noget, der batter hos både ansat og arbejdsplads!

Tommelfingeren op til trivsel

Netop trivsel er et område, der vægtes meget højt på arbejdspladser over hele landet. Firmaerne ved nemlig godt, at jo højere grad der er af trivsel, jo bedre er kultur og performance-kultur. Det betyder ganske enkelt, at arbejdspladsen har et bedre output, hvilket kan oversættes til bedre indtjeningsmuligheder.

Det gode humør betyder nemlig ikke bare, vi præsterer bedre individuelt, men også at teams klarer fælles opgaver langt bedre, og at der eksisterer en større samarbejdsvilje, som er en af de drivkræfter, der skaber vækst.

Skal I holde en god firmafest, kan I finde det rette udstyr her. Husk dog, at en festkomite bestående af nogle af de ansatte selv er en god måde at få et andet perspektiv på festen, og det kan skabe nogle enestående rammer – ligesom det fejrer medindflydelse på bedste vis.