DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Har du nogensinde drømt om at bruge din sundhedsfaglige uddannelse i udlandet? Hvis du kan nikke ja til dette, så er du bestemt ikke den eneste! Det er nemlig blevet mere og mere almindeligt for danske sygeplejersker, psykologer og læger med mere at arbejde i udlandet. Det kan måske føles som en stor beslutning og en stor omvæltning, men det kan også være et arbejdseventyr, som du aldrig glemmer.

I de følgende to afsnit af denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan arbejde i udlandet. Du kan også blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på. Derudover kan du også blive klogere på hvilke lande, der har den højeste løn.

Hvor bør jeg starte mit udenlandseventyr på arbejdsmarkedet?

Det vigtigste er først og fremmest at du finder et land, som du føler dig tryg og sikker i. Det kan derfor være et godt udgangspunkt, at du starter med enten Norge eller Sverige. Hvis du er uddannet sygeplejerske vil du også opleve, at du får en langt bedre løn i Norge eller Sverige. Dette gælder i og for sig også for psykologer og læger. Bliv sygeplejerske i udlandet ved at klikke på linket. Det er derudover heller ikke nogen hemmelighed, at det danske sundhedsvæsen er under stort pres. Der er dermed også stor chance for, at du kommer til at arbejde under nogle langt mere optimale forhold, hvis du vælger at starte en karriere i et af Danmarks nabolande.

Hvordan kommer jeg på plads i udlandet?

Når du først har fundet en arbejdsplads, skal du også have styr på alt det praktiske omkring arbejdet. Du skal have et sted at bo, du skal lære at begå dig i et nyt land, og du skal finde en social omgangskreds. Her kan du med fordel finde et job gennem et vikarbureau, som kan hjælpe dig med disse ting.