DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er for alvor kommet gang i kedlerne hos Lindø, og det er godt nyt for både fynboer og den danske statskasse.

Det går god hos Lindø i Odense. Lindøværftet, som også går under navnet Odense Staalskibsværft, blev etableret i 1918, men måtte lukke i 2012 efter at Maersk ikke længere ønskede at producere deres skibe i Odense Fjord. Men nu er der igen gang i havnen, som blev kickstartet igen af blandt andet MHI Vestas.

Og det er lige netop MHI Vestas som i disse dage er ude og bede om hjælp til at finde mere arbejdskraft. Virksomheden står med håret i postkassen i forhold til at ordre kommer hurtigere ind, end virksomheden kan nå at følge med.

Fabrikken på Lindø tæller i dag 320 medarbejdere, men de er nu i akut mangel efter yderligere 80 medarbejdere. Og det er et generelt problem for virksomhederne i Munkebo, hvor Lindø ligger.

Fynsk kran succes

Også hos Fyns Kran Udstyr, som arbejder med løftegrej af alle slags, går det godt. Firmaet etablerede sig på Lindø i 2014 og lige siden er det kun gået én vej. Fyns Kran Udstyr vurderes til at være en af de førende aktører indenfor Løftegrej i Danmark og nordeuropa, og med den voksende industri, kommer også voksende behov, som igen giver voksende bundlinje.

Arbejdet med at flytte til Lindø er baseret på tanken om at bo side om side med kunderne, hvilket indenfor industrien giver en stor fordel, da levering og transport er en stor hurdle indenfor levering af kranudstyr. Og også her kan man altid bruge god arbejdskraft.

De mange nye arbejdspladser er tiltrængte for Fyn, som døjer med høj arbejdsløshed blandt ufaglærte, og med korrekt opkvalificering og efteruddannelse er der mange hænder på vej til Lindø.

Hvem ved? Måske bliver Lindø igen en havn summende af aktivitet, som tidligere skabte både liv og glade dage i Odense og på Nordfyn. Den onde ond fra 2012 synes at være lettet og virksomhederne er nu klar til et nyt eventyr.