DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Et parketgulv, også kaldet for et 3-stavsgulv, er et gulv der oftes er sammensat af 3 stave, som tilsammen danner et helt bræt. Gulvet fås også med 2 stave, men parketgulve med 3 stave er det mest udbredte.

Det folk ofte falder for ved et parketgulv, er det fine spil man ofte får når stavene bliver sammensat. Et parketgulv har ofte et meget levende og naturligt farvespil. Vælger man en sortering der er lidt mere naturlig, vil man ofte opleve en mere intens og tydelig spil mellem nuancerne i gulvet. Et parketgulv findes i mange forskellige sorteringer, så er du til de lidt mere rolige og dæmpede farvespil, så kan du også få det.

Parketgulvets udseende

Et parketgulv fås i flere forskellige farver og træsorter. Så ønsker du et mørkt, lyst eller flerfarvet gulv, så findes det også. Valget af parketgulv kan faktisk være en svær beslutning, da der er så mange muligheder. Når du har sporet dig ind på farven og træsorten, så er du rigtig godt på vej.

Hvilken overflade skal jeg vælge?

Hvilken overflade du skal vælge på dit nye parketgulv, afhænger helt af om du er til en lidt rå overflade eller til en lidt glattere. Vælger du en olieret overflade skal gulvet behandles med olie mindst et par gange om året og muligvis også have en lille finpudsning en gang i mellem for at fjerne eventuelle ridser i overfladen. Med et parketgulv med en olieret overflade, får du et super flot gulv der ser meget naturligt ud.

Vælger du en lakeret overflade får du et gulv, som ikke skal vedligeholdes på samme måde som et olieret parketgulv, men derimod kan man heller ikke lige fjerne eventulle ridser. Får gulvet ridser som man ikke kan leve med, skal hele gulvet pudses og behandles med lak på ny.

Med et parketgulv med en overflade i lak, får du et rigtig flot gulv, der ikke kræver den store vedligeholdelse.

Passer man på sit nye parketgulv hvad enten det er med olie eller lak, og skåner det lidt mod genstande der kan ridse, så som sand fra sko og slid fra stole, så har du et gulv der kan holde rigtig mang år.