DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Betegnelsen ‘startup’ er meget oppe i tiden. Men hvad betyder det i grunden? Vi tager begrebet under luppen og giver vores definition på begrebet.

Et startup er en ung virksomhed, der netop er begyndt at udvikle sig — og måske endda ekspandere. De er ofte små og finansieret af dem, der har etableret virksomheden, eller forskellige investorer, der har set et potentiale i virksomheden. Ofte tilbyder startup-virksomheder tjenester eller produkter, der endnu ikke tilbydes andre steder på markedet. Noget, der på den ene eller anden måde er banebrydende for det marked, der opereres på.

Ofte finansieret af investorer

I et startups tidlige stadie, handler det om at skabe en form for økonomisk fundament for virksomheden samt holde udgifterne nede, samtidig med at idéen udvikles, testes og optimeres. Grundet det tidlige stadie i virksomheden, er det derfor nødvendigt at have en investor tilknyttet. Det kan også være, at det har været nødvendigt at tage et lån, førend det har været muligt at søsætte projektet.

Det betyder, at der ofte skal løftes i samlet flok for en minimal indtægt i starten. Indtil virksomheden får egne vinger så at sige — og dermed kan forsørge sig selv, finansielt. Der er altså forskel på, om en virksomhed er nystartet, eller om der er tale om et egentligt startup. De virksomheder, du ser i Løvens Hule, er eksempelvis ofte startups.

Et startup er i udviklingsfasen

Men hvor lang tid kan en virksomhed så betegnes som værende et startup? En virksomhed som InkPro.dk, der har eksisteret i mange år, men stadig ekspanderer og udvider forretningen, så der ikke udelukkende sælges patroner til eksempelvis Lexmark-printere. Det er de for etablerede til — og en af grundene til, at et startup betegnes for værende et ‘startup’, er fordi de stadig er i opstartsfasen, hvor forretningen udvikles og finder form.