DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der findes mange forskellige maskiner for at hjælpe os i adskillige situationer. Har din virksomhed brug for at løfte eller flytte meget tunge ting? Så er en kran den efterspurgte arbejdsmaskine. Men vidste du, at der findes mange forskellige slags af kraner? Læs med her og bliv klogere på de forskellige krantyper.

Bæltekran

En bæltekran egner sig til forskellige opgaver, men den er især populær for at klare konstruktions- og montageopgave. Det er fordi denne type kran kan løfte meget uden støtte og på samme tid nå højt op. Bæltekranen har kontravægte, som kranen selv monterer.

Mobilkran

En mobilkran er karakteriseret af dens fleksible brug. Det tager ikke lang tid før mobilkranen er klar til brug. Derudover egner mobilkranen sig til mindre områder på grund af dens fleksibilitet, og er derfor meget praktisk til en række forskellige arbejdsopgaver.

Lastbilkran

En lastbilkran egner sig til hurtig transport fordi den er monteret på en lastbil. Den har derudover masser af kræfter og kan løfte meget tungt materiel. Der findes adskilligt ekstraudstyr, som fx gafler, kroge og mandskabskurv for at tilpasse kranen efter dine behov.

Tårnkran

En tårnkran egner sig især til boligkonstruktion. Den kan udstyres med forskellig slags tilbehør, som gør kranen meget fleksibel i forhold til hvordan den skal bruges. På den måde egner kranen sig godt til at arbejde på facader, teltoverdækninger eller tage. Kranen kan betjenes af en enkelt person, og er heller ikke svær at stille op.

Spieringskran

Hvis de andre krantyper ikke passer til dine behov, så er spieringskranen måske løsningen. Denne slags kran er en rigtig “allrounder” i bygge- og anlægsbranchen. Spieringskranen egner sig til brug på små såvel som større områder. Det tager kun omkring 30 minutter at gøre kranen klar, og kranen kan betjenes af en enkelt person.

Du kan kontakte et dansk kranfirma for at få mere at vide om en specifik slags kran og dens egenskaber såvel som tekniske specifikationer.