DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I disse dage diskuterer regeringen, om nogle hjælpepakker til den danske befolkning. Denne gang er det ikke virksomhederne der skal hjælpes, men derimod os helt almindelige danskere, der måske kan se frem til en hjælpende hånd. Det er naturligvis ikke blot for at give en gave til befolkningen, i en tid hvor økonomien i forvejen bliver presset til det yderste. Det handler om at lave nogle økonomiske pakker der godt nok hjælper danskerne, men i høj grad som sætter gang i hjulene.

Der diskuteres mange ting og mange forskellige tiltag. Der er dog ikke noget der fylder så så meget som udbetalingen af de indefrosne feriepenge. Her har man sparet 12.5% af en årsløn op. Hvor meget det svarer til kan du dermed rimelig nemt regne ud. I gennesnit har hver danske ca. 25.000 stående, hvor nogle naturligvis trækker gevaldigt op, og andre trækker ned, som det altid er med gennemsnit.

Hvad skal pengene bruges til?

Der er beregninger der viser, at en udbetaling af disse ville sende 55 milliarder ud i samfundet og at det kan skabe omkring 30.000 jobs, hvis det sker. Det er med andre ord nogle meget store økonomiske kræfter, der er på spil her.

Det er dog langt fra ligegyldigt hvordan pengene bliver brugt. Det er nemlig helt essentielt at de for det første rent faktisk bliver brugt (og ikke sparet op), og så er det for det andet og mindst lige så essentielt vigtigt, at de bliver brugt i Danmark. Hvis pengene bliver brugt på ferier til udlandet i efteråret eller på amazon, er det en hjælpepakke uden positiv  effekt for samfundet.

Brug den på forbedringer af huset

Et sted det kan være rigtig godt at bruge pengene, er på at lave forbedringer af huset. Det kan være at du længe har overvejet et nyt plankegulv, men har udskudt det lidt. Det er sådanne ting der kan sætte gang i hjulene. Udover at købe gulvet skal du bruge en fagmand til at lægge det. Det samme kunne gøre sig gældende med et nyt køkken, badeværelse, at få malet eller lignende. Det er med til at sætte gang i økonomien, og det får dit hus’ værdi til at stige, hvilket betyder at alle vinder.

Brug det på forbrug

Et anet godt sted at bruge dem er på forbrug. Ganske enkelt at købe noget god mad, tøj, forbrugsgoder eller tage ud og spise og lignende. De ting man måske ville spare lidt på, er dem man skal bruge dem på. I så vid udstrækning som muligt bør man købe dansk, hvis man vil gøre noget ekstra godt for økonomien. Køb danske oksebøffer, dansk design og lignende. Jo flere danske led man kan støtte jo bedre bliver økonomien på den lange bane.