DEL
Ikea HAY

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Danske Hay i tæt samarbejde med IKEA. Det internationale varehus har lavet et samarbejde med firmaet for at opgradere sit design.

Hay har siden 2002 været en stor del af danskernes boligindretning hvad der angår innovation og moderne boligindretning. Her d. 9. juni blev det offentliggjort at det store svenske bolighus Ikea og Hay indgår et samarbejde, hvilket betyder at en ny dansk kollektion fra Hay, lander på varehusenes hylder fra efteråret 2017. Det sker i forlængelse af at Ikea længe har forsøgt at finde en formel for hvad skandinavisk design og identitet indeholder. En af de ting som for alvor samarbejdet skal bestå om, er den globale tendens, som går ud på at mennesker indretter sig på mindre plads.

At downsize, er en global tendens

Flere steder i verden bor mennesker på meget få kvadratmeter, hvilket betyder større forventningerne til designerne, om mere fleksible løsninger. I mange storbyer bor mennesker på meget få kvadratmeter og flere værelser er kun 10-12 kvm., hvor der både skal være plads til køkken, spiseplads og seng.

Hays første opgave

Den ikoniske blå og gule ikea pose, er den første ting som får en forvandling i det nye samarbejde. Hay første opgave er at designe den ikoniske pose i et væld af farver og smarte kombinationer. Posen er en af de mest traditionsrige elementer i ikeas branding, og med ønsket om Hay design af netop denne pose, bliver det fra start slået fast at Hay er kommet ind i billedet. Andre opgave som sofaer, spiseborde, bænke, lamper, kontormøbler og et hav af andre accessories til boligen. Ikea har i de seneste par år indgået flere forskellige samarbejdsaftaler og seneste den britiske topdesigner Ilse Crawford, der designer en masse ting til boligen.Crawfords daybeds, borde med korkplader og keramik kander gav Ikeas kollektion et kvalitets- og stilmæssigt løft – disse ting blev revet væk.