DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når du ser overskriften her, kan det være at du tænker, at du sagtens kan leve for 18.000 kroner om måneden. Hvad nu hvis det er før skat, hvordan ser regnestykket så ud for dig? 18.000 kroner er sådan ca. satsen for dagpenge, og det er altså det beløb du skal kunne leve for, hvis du skulle miste dit arbejde (og vel og mærke er medlem af en a-kasse, ellers er beløbet et helt andet).

Hvis man har et arbejde med en helt gennemsnitlig løn, så tjener man omkring 27.000 kroner. Her er der naturligvis mange der trækker gennemsnittet op og ned. I gennemsnittet tjente danskere 27.266 kroner i løn, altså næsten 10.000 mere end dagpengesatsen. Når man modtager dagpenge skal man ikke betale arbejdsmarkedsbidrag og lignende, men man kommer ikke uden om at beløbet er væsentlig lavere.

Alternativer til dagpenge

For mange vil det derfor også kunne slå bunden ud på ens økonomi, hvis man mister sit arbejde og må på dagpenge for en periode. Især hvis man sidder lidt stramt i det økonomisk og ikke har en opsparing at trække på og lignende. Hvis man sidder i en sådan situation, kan det derfor være en god ide at overveje at tegne en lønsikring, især hvis man ikke føler sig helt sikker i sin jobsituation.

Hvis man tegner en lønsikring, som du kan læse mere om her, kan man sikre helt op til 90% af sin løn. Der er dog nogle grænser indenfor dette, hvilket blandt andet afhænger hvor du tegner den, og hvad din nuværende løn er. Hvor meget det koster om måneden afhænger også af, hvor meget du skal dækkes for. Modsat dagpenge, er det nemlig ikke en fast sats, da det er en procentdel af din løn, der skal dækkes.

Hvis du har den mindste tvivl omkring din jobsituation, vil det derfor også være en god ide at tegne en sådan forsikring, da det giver en vis ro i maven, at vide at man kan klare sig, selv hvis jobbet skulle ryge.