DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du er ejerleder, og din virksomhed ikke har en permanent HR-afdeling, så kan du få hjælp til HR-opgaverne ved at hyre en ekstern HR-virksomhed.

Der er en række store fordele ved at arbejde sammen med en ekstern HR-konsulent i stedet for at have en stående og intern HR-afdeling.

Den største fordel er nok, at for små virksomheder kan de spare penge, når de får en ekstern HR-specialist til at hjælpe sig med de forhåndenværende HR-opgaver. For så kan man nøjes med at hyre HR-konsulenten ind, når man har behov for det til tidsafgrænsede opgaver.

Hvad kan en ekstern HR-konsulent hjælpe dig med?

Nogle af de største fordele ved at hyre eksterne HR-konsulenter ind til specifikke og tidsafgrænsede opgaver er, at din virksomhed derfor stadig kan få hjælp til det nødvendige HR-arbejde.

Hvis du eksempelvis skal rekruttere en ny medarbejder, så kan du vælge at gøre det selv, men du kan også vælge at få hjælp fra en HR-specialist, som har prøvet det mange gange før. Desuden vil konsulenten også kende til alle reglerne og overenskomsterne på arbejdsmarkedet for at rekruttere og ansætte nye medarbejdere.

Med de omskiftelige regler og overenskomster er det en stor fordel for dig, når du får hjælp udefra af specialister indenfor deres felt. Det betyder nemlig, at du slipper for selv at skulle have styr på alle disse regler. Læs blot mere om fordelene ved at arbejde sammen med en ekstern HR-virksomhed ved at følge linket.

Skal du have hjælp til den lovpligtige arbejdspladsvurdering eller APV? Har du brug for ledersparring eller ledercoaching? Eller har du bare brug for hjælp til at gennemskue den komplekse HR-jura?

Ja, så kan det være en rigtig god idé at hyre et eksternt HR-firma til at sparre med og give dig input i dit daglige lederskab i forhold til dine medarbejdere i din virksomhed.

Opsummering af fordelene

Fordelene ved at få hjælp til HR-opgaverne fra en ekstern konsulentvirksomhed er således, at du får en fleksibel HR-afdeling, som du kun behøver at tage fat i og betale honorar til, når du rent faktisk har brug for hjælp til opgaverne.

De fleste eksterne konsulentbureauer indenfor human ressources vil kunne hjælpe dig i dit firmas daglige arbejde med at rådgive omkring medarbejderforholdene indenfor de mest hyppigt forekommende problematikker, der kan opstå på arbejdspladsen.

Når du får hjælp i din virksomhed fra en specialiseret HR-virksomhed, betyder det, at du kan fokusere fuldt ud på at drive din virksomhed og skabe resultater på bundlinjen i stedet for at skulle bruge al dine vigtige tid på HR-arbejde.