DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Omkring den 20. april forvinder der godt fire milliarder ud af den danske statskasse, når der skal betales børneydelse til godt en halv million børnefamilier. For mange familier er det penge, der er regnet ind i budgetterne, og noget af det der er med til at få økonomien til at hænge sammen, mens det for andre er noget der bliver brugt til tant og fjas.

Der er mange forskellige holdninger til børneydelsen, størrelsen af denne og ikke mindst hvad den skal bruges til. For mens der er mange der bruger den til ting til børnene såsom tøj, bleer, legetøj, indskud på børneopsparinger og lignende, så er der naturligvis også dem der bare bruger dem til at forsøde tilværelsen og gå ud og spise og den slags

Undersøgelser der er lavet på en lang række butikker viser da også, at de i den grad kan mærke, når kunderne får ekstra penge ind på kontoen fire gange om året. Det er naturligvis i sær butikker som Naturebaby og lignende der forhandler ting til mor og barn og lignende der kan mærke den stigende købelyst. Det er især op til vinteren, at der er en stort stigning i omsætningen, da mange benytter de “ekstra penge” til at købe de dyre ting som flyverdragter, vinterstøvler og den slags.

Om sommeren og foråret er de ting der skal anskaffes til børnene typisk billigere, da soltøj og den slags ikke er så dyrt som vinterens påklædning. Det betyder også, at der er større sandsynlighed for at der er penge tilovers. Disse penge er der naturligvis mange der vælger at gemme til senere udgifter i forbindelse med erhvervelser til ting til børnene, men der er også vælger at bruge dem til ting der kommer børnene tilgode som eksempelvis ture i Legoland, Bonbonland og lignende, i alle tilfælde så kommer børneydelsen som oftes tilbage ud i samfundet.