DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du skal have lakforseglet din bil i dag, kommer du nok ikke uden om en keramisk lakforsegling. Det er hvad, der er er på alle bilpleje interesserede læber – om de er private eller om det er professionelle. 

Hvorfor ikke den traditionelle voks?

Hvis du er gammel nok, så har du nok enten set din far eller farfar komme voks på bilen. Og det er der intet i vejen med. Faktisk giver det i mange tilfælde en bedre glød på bilen end du får med en keramisk forsegling. Problemet opstår i mange tilfælde på holdbarheden. For mens voksen er nem at påføre er kemi resistensen ofte ikke høj og den selv derfor påføres oftere end de fleste keramiske coatings skal. 

Hvorfor ikke gøre det selv

På trods af at du sagtens selv kan påføre en keramisk coating, så er det både tidskrævende og så er det ikke alle keramiske lakforseglinger som du kan få lov til at købe i håndkøb. Det er typisk “de bedste” som kun de professionelle har adgang til at købe. Dertil kommer at det som oftest kræver en del forberedelse af bilen i form af lakrens og polering inden det kan påføres.

Køb det med hos bilforhandleren

Hos nogle bilforhandlere kan du tilkøbe en lakforsegling. Hvis det er en keramisk lakforsegling, så husk at spørge ind til hvilken en det er, og hvordan den påføres. Derved ved du bedre hvordan du skal passe lakforseglingen efterfølgende. Hvis forhandleren ikke ved det – skal du være varsom, og måske vælge at få det udført efter købet af bilen, hos en du stoler på.

Hvad koster det

En keramisk lakforsegling kan koste alfra 3500 til over 10.000 kroner. Det kommer an på hvor du vælger at få det gjort, hvilken stand bilen er i, størrelsen på bilen og hvilken keramsik coating som du får på. 

Certificering

Sørg for at det sted du får påført din keramiske coating er certificeret. Det betyder at de har fået en professionel oplæring i hvordan coatingen påføres og hvad man skal være særligt opmærksom på.

Overblik og gode råd

Til at få overblikket er portalen https://keramisk-coating.dk startet. Her finder du udelukkende certificeret keramiske coating partnere og du får guides til hvordan du kan vedligeholde din keramisk lakforseglet bil. Det er f.eks. guides til vaskeprodukter du skal bruge til daglig vask og hvad du du kan gøre hvis du ikke synes at din keramiske coating performer ligeså godt som da den blev lagt første gang. Det er også her du kan finde de partnere, der er certificeret til at kunne lægge en keramisk coating på din bil.