DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

En investeringsforening kaldes også for en indeksfond. Det er betegnelsen for en fond, der investerer aktie- og obligationer på vegne af deres klienter. Du har mulighed for at fordele din investering i en bred portefølje, så du spreder din risiko.

Hvis du vil i gang med investere, men ikke føler, at du har tid til at sætte dig ind i aktiemarkedet, kan du med fordel blive kunde hos en investeringsforening. Her har du mulighed for at hyre professionelle til at foretage dine investeringer for dig.

Du har mulighed for at købe en aktier og obligationer indenfor en bestemt sektor – eller du kan satse på det brede marked, så din risiko er så spredt som muligt. Samtidig kan du vælge en investeringsforening, der udelukkende dækker det danske marked, eller du kan vælge en, som satser globalt. Det er op til dig, og der er fordele og ulemper, uanset hvad du vælger.

Hvorfor vælge en investeringsforening?

Med en investeringsforening er det i princippet ikke muligt at opnå et højere afkast på dine investeringer, end det, der er tilfældet, for det gennemsnitlige markedet. Her er altså tale om en mere sikker måde at fordele dine investeringer på, end hvis du blot investerer i én enkelt virksomhed.

Aktivt eller passivt forvaltet investeringsforening

En investeringsforening kan være forvaltet aktivt eller passivt. I en aktivt forvaltet investeringsforening vil dit portefølje hele tiden blive passet af en børshandler, der køber og sælger aktier for i sidste ende at opnå et højere afkast.

Vælger du en passivt forvaltet investeringsforening, vil der ikke blive købt aktier – og de vil heller ikke blive solgt. Dine investeringer forbliver stabile, indtil du trækker pengene ud. Det betyder, at du har mindre risiko, men at du heller ikke har mulighed for at få et lige så stort afkast. Til gengæld er det den billigste løsning af de to.

Vil du hellere forvalte dine investeringer på egen hånd? Så er det en god idé at sætte dig ind i aktiemarkedet. Du kan starte med at læse op på de forskellige artikler, du finder herinde.