DEL
Bogense havn

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Bogense havn på fyn har fået en totalrenovering af byens havnefront og tilhørende opførelsen af restauranter, boligbyggerier og erhvervsbygninger. Havnen fremstår som et særdeles flot og hyggeligt miljø, som bestemt er et besøg værd. Langs havnefronten er det muligt at nyde en is fra de nærliggende cafér, på nogle af havnens mange hvileplads som bordbænkesæt og bænke, som bla. er leveret af Outdoordesign.

Udover havnens liv af butikker, byder Bogense på en flot marina, som har plads til mere end 700 lystsejlere, og benyttes flittigt som udgangspunkt for sejladser sommeren over. Blandt andet det årlige kapseklads omkring Fyn – Palby Fyn Cup, som i år finder sted d. 26. – 28. maj. Sejladsen er danmarks støreste sejlads, med flere hundrede både. Turen går rundt om Fyn med start og mål i Bogense, og har en længde på ca. 135 sømil. Som udgangspunkt kan alle deltage, det kræver blot en sejlbåd og en god fornemmelse af bådens størrelse. Selve turen er en stor naturoplevelse, hvor du både dag og nat får testet båd og mandskab, i det danske vejr. Palby Fyn Cup går meget op i at dette ikke er en kapsejlads, men en hyggelig tur der arrangeres for tursejlere og ikke konkurrence sejlere.

Badeforhold i Bogense i top

Forenden af marinaen er det bygget en nyere badebro, hvor der er mulighed for at hoppe direkte i det rene vand. Der er ligeledes lavet tømmerflåder, hvor det er muligt at svømme ud til og tage springet ud i vandet. Hvis man hellere er til at dase på stranden er dette også muligt. Men renoveringen af havnen er der ligeledes nyanlagt . en kunstig bred sandstrand med 40.000 m3 fint sand og vand i mange dybder. I Bogense er er der rig mulighed for at få mange timer til at gå, og stedet byder på faciliteter for hele familien.