DEL
psykoterapeut

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når vi er syge, går vi til lægen. Nogle gange kan vi være sikre på, at det er en influenza, der skal have hjælp til at gå væk og andre gange ved vi ikke, hvad der er galt, men skal have en professionel til at se på problemet og diagnosticere. Når vi går igennem en svær periode psykisk, er det samme nødvendigt. Nogle gange kan det være svært selv at finde ud af, hvad problemet er, men vi kan mærke, at tingene ikke er, som de skal være. Andre gange ved vi præcist, hvad der er galt, men kan ikke selv finde en løsning på problemerne og har brug for at dele dem med en, der har erfaring med lignende situationer og som har et professionelt overblik. Denne professionelle kan for eksempel være en psykoterapeut.

Besøg en psykoterapeut

Her kan du finde en psykoterapeut, der kan hjælpe dig med at håndtere dine svære følelser, giver dig et trygt rum til at dele dine problemer og hjælper dig med at arbejde igennem dem. Det kan være alt fra individuel terapi, familieproblemer, parterapi, traumeterapi eller drømmeterapi. Mange af de svære følelser som vrede, sorg, skam og depression bliver ofte undertrykt i hverdagen. Det kan være angstprovokerende at skulle dele disse følelser, så det er vigtigt, at du føler dig tryg hos din psykoterapeut. Det kan være en proces at skulle åbne op for det, men det kan samtidig være meget givende at arbejde med det.

Parterapi

Parforhold er er en vigtig del af livet, og alligevel kan det være svært at bruge energien på at vedligeholde det i en travl hverdag. Hvis der er små eller store problemer i parforholdet, kan parterapi være en god måde at vise, at I gerne vil hinanden og gerne vil gøre en indsats for at få forholdet til at fungere. I kan få hjælp til at huske hinanden i hverdagen og åbne jer mere op for hinanden. Derudover vil I bruge tid på at se fra hinandens perspektiv, hvilket giver dig større forståelse for din partner. Det betyder, at I efterhånden bliver bedre til selv at håndtere jeres konflikter. Problemer i parforholdet kan være drænende og store konflikter kan hurtigt dræbe romancen. Med en smule hjælp til at løse konflikterne, har i mulighed for at gøre jeres forhold stærkere.

Drømmeterapi

Drømme fortæller, hvem vi er. Nogle fortæller vores mareridt, hvad vi er bange for og vores gode drømme fortæller os, hvad vi ønsker os i livet. For de fleste virker drømme som nonsens, der ikke giver mening og kan være svært at huske, når vi vågner. Med drømmeterapi fordyber du dig i drømmenes symboler og kan få en større forståelse for dig selv på en helt ny måde. Du kan arbejde helt konkret med at analysere drømmene og afsløre dele af din person, som du ikke til daglig er bevidst om. Den viden kan være en stor hjælp i livets udfordringer, og efterhånden vil du kunne se et mønster i dine egne drømme.