DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er blevet lidt af en folkesport at leje sit hus ud gennem AirBnB. Der er nogen der har ekstra lejligheder de lejer ud, nogen har et sommerhus der udlejes gennem den populære tjeneste, og endelig er der mange der lejer deres eget hus ud, hvis de ikke bruger det i en periode.

Vi nærmer os højsæsonen for dette, for der er mange der øjner muligheden for at finansieret en del af rejsen til Mallorca, ved at leje deres hus ud i de par uger af ferien, hvor de alligevel ikke benytter det.

Det vides ikke med sikkerhed, hvor mange der gør dette, men der er langt over 20.000 brugere på tjenesten, og der kommer nye til hele tiden.

Det er dog ikke en tjeneste, der kan gå gennem hele tilværelsen uden kritik. Det er svært at føre kontrol med hvor meget der bliver udlejet, hvilket også betyder, at der florerer rigtig mange sorte penge i kølvandet på den store succes som AirBnB er blevet. Du kan læse mere omkring reglerne hos skat.dk

Det skal du være opmærksom på, hvis du udlejer.

Hvis du udlejer eller overvejer at udleje dit hus, sommerhus, lejlighed gennem AirBnB har vi har samlet nogle ting, du skal overveje inden du kaster dig ud i det, og nogle ting du skal have med i dine overvejelser.

Ha ikke personfølsomme papirer liggende. Du lukker fremmede ind i dit hjem, og selvom man som udgangspunkt naturligvis skal stole på mennesker, er det ikke alle der vil det bedste, og det kan derfor være en rigtig god ide at sørge for at du ikke har papirer liggende, med oplysninger som du ikke vil have, andre skal have adgang til.

Udskift dine låse årligt. Det kan virke som en lidt voldsom ting, men medmindre du har systemnøgler, der ikke kan kopieres, kan gæster potentielt kopiere dine nøgler og vende tilbage senere og rydde huset. Det kan godt være det ikke lige sker ugen eller måneden efter, men måske efter et år. Det KAN derfor være en god ide at kontakte en låsesmed en gang om året og få dem til at omkode låsen, så eventuelle kopierede nøgler ikke kan bruges.

Derudover skal du naturligvis kende reglerne for både forsikring og ikke mindst skat i forbindelse med udlejningen, så du ikke gør dig unødvendigt til kriminel. Endelig skal du sikre at du har ret til at udleje, hvis du ikke selv ejer boligen, men selv bor til leje.