DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Olie som også er kendt som det sorte guld har altid været et utroligt produkt for os mennesker. I rigtig mange år har olien faktisk været vores primære kilde til energi, og derfor har der selvfølgelig altid været en økonomisk fordel for dem som har kunnet få fat olien. Det er dog ingen hemmelighed at forbrænding af olie er meget dårligt for miljøet, og da vi aldrig har haft mere fokus på miljøet, så er det naturligt at efterspørgslen efter olie bliver mindre. Dette ændrer dog ikke på, at prisen på olie her i starten af år 2018 ikke har været højere siden år 2015.

Oliens prisfremgang

Når der her tales om en prisfremgang på olien, så er der tale om en prisstigning på den europæiske reference olie Brent. Pr den 11. januar kom denne prisstigning efter en fremgang på 14 ud af de seneste 17 handelsdage. Denne fremgang har gjort, at prisen er nået op på over 70$, hvilket den ikke har været i de sidste 3 år.

Olien i vores dagligdag

På børsen handler olie i høj grad om priser, og disse priser afspejler i høj grad, hvor meget vi rent faktisk bruger olien i vores hverdag. Der er selvfølgelig tale om mange forskellige olieprodukter hvoraf, vi bruger nogen mere end andre. Der bliver efterhånden færre og færre som fyre med olie, da det både er dyrt og dårligt for miljøet sammenlignet med andre energikilder. Motorolie er derimod et godt eksempel på en olie som stadig er nødvendig for langt de fleste bilejere i Danmark. På trods af de mange nye el – biler, så er motorolie stadigvæk en nødvendighed. Læs mere om motorolie her.

Vedvarende energikilder erstatter olien

Olien har det som sagt svært, da flere vedvarende energikilder kan klare opgaverne lige så godt. Derfor bliver olie efterspørgslen mindre, og man tvinges til at sætte priserne ned. Dette er dog en positiv udvikling for miljøet, da der vil blive udledt mindre olieforurening.