DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er efterhånden en helt del år, at vi har gået og snakket om at robotterne kommer og overtager vores jobs, og at vi som mennesker bliver mere og mere overflødige, da meget kan klares af maskiner efterhånden. Men hvordan forholder det sig rent faktisk, og hvor kommer de store ændringer egentlig til at være i fremtiden?

Brancherne kan overraske

I den tunge industri, hvor man finder maskinfabrikker som Asa-Tor og lignende, kommer der modsat af hvad mange tror, sandsynligvis ikke til at ske de helt store ændringer, da disse allerede har været der gennem de sidste årtier. I fremtiden er det således ikke fabriksarbejdere og lignende der bør gå og være mest bange for at miste deres job på grund af teknologien.

Rent faktisk er det i langt højere grad i i stillinger, hvor der typisk er en længere uddannelse bag, der kan være i fare for at blive overtaget af den teknologiske udvikling i fremtiden.

Meget rykker online

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at der er rigtig meget der rykker online, hvilket dækker alt fra dagligvarehandel til banker. Netop online netbanking og lignenden betyder eksempelvis at bankrådgivere er en af de titler, der er meget udsatte på sigt. Langt de fleste banker træffer deres valg på baggrund af nogle tal, og disse tal kan en computer lige så let udregne som en rådgiver, og denne bliver derfor overflødig på den lange bane.

Generelt er de jobs, hvor beslutninger er baseret på fakta, tal og lignende i fare. Ofte vil en computer nemlig kunne komme med et langt mere præcist resultat, hvis der ikke er en menneskelig faktor inde over.

Advokater arbejder ud fra love, regler og præcedens, langt hen ad vejen kunne disse derfor også erstattes med robotter, der udelukkende kommer med de konkrete fakta omkring lovene. Der vil ofte være en menneskelig faktor, men i mange sager kunne advokater sagtens skæres fra.