DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er stor uenighed om hvor skadelige e-cigaretter er, for mens nogen mener at de ikke er specielt skadelige, da de ikke indeholder tjære og meget andet af det, der gør at cigaretter er meget sundhedsskadelige, så indeholder de eksempelvis stadig nikotin, der er et stærkt vanedannende stof. Som du kan se her kan du dog også købe e-cigaret væske helt uden nikotin, hvilket naturligvis gør, at de er mindst muligt skadelige.

Der foreligger mange årtiers studier med tobaksrygning og de konsekvenser det har, de samme undersøgelser og studier findes ikke for e-cigaretter, og derfor er det også svært at sige noget om præcist hvor skadelige de er. Ikke desto mindre har e-cigaratter taget Danmarks med storm, og der er mange der ivrigt pulser løs.

200.000 dampende danskere

Tal fra sundhedsstyrelsen siger, at der er omkring 4% af befolkningen over 15 år der bruger cigaretter hvilket svarer til omkring 200.000. Da e-cigaretter er er en relativ ny ting i Danmark betyder det også, at der på meget kort tid er vokset en kæmpe millionindustri op omkring e-cigaretter og væsker til dem.

En af de store forskelle på cigaretter og e-cigaretter, når det kommer til handel med dem, er at e-cigaratter kan købes online, men man er nødt til at skulle et smut i en fysisk butik eller alternativt en automat, hvis man vil have cigaretter.

Der har gået rygter om, at der skulle komme stærkere restriktioner omkring online handel med e-cigaretter, men indtil videre er det altså fuldt ud lovligt, og der er ikke meget der tyder på at dette bliver lavet om i en nær fremtid.

Det vides ikke præcist hvor meget industrien sælger for i Danmark, ligesom afgifterne på væskerne ikke er lige så stramt reguleret, som det er tilfældet med cigaretter.

EFTERLAD ET SVAR