DEL
Så billigt er det at stifte et IVS

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Flere og flere danskere starter egen virksomhed, og det er der en god grund til. Danmark har nemlig et godt klima for selvstændige, og der er mange gode muligheder for at starte sin egen virksomhed.

For eksempel kan man starte et IVS, hvor man med en relativt lille startkapital kan bygge sin virksomhed op fra bunden. Et IVS er et iværksætterselskab, som har særlige fordele for små virksomheder. Ud over den lave startkapital, som gør det nemt for almindelige privatpersoner at starte en virksomhed, har man som ejer af et IVS begrænset hæftelse. Det betyder, at man ikke kan komme til at hæfte for mere, end man har skudt ind i virksomheden.

Stiftelse af et IVS

Et IVS skal som alle andre selskaber registreres ved Erhvervsstyrelsen. Det gør man nemmest gennem en advokat, som holder styr på det juridiske. Hvis du laver fejl i stiftelsen af dit selskab, kan det nemlig give store problemer senere.

En advokat kan for cirka 500 kr. lave de nødvendige dokumenter for dig, ligesom han/hun kan vejlede dig. Det er nemlig vigtigt, at du har styr på ejerforhold, virksomhedens vedtægter og et par andre formaliteter.

Forskellen på ApS og IVS

Tidligere har et ApS været en nærliggende selskabsform for iværksættere. ApS har dog især den udfordring, at du skal have en selskabskapital på 50.000 kr. Ved stiftelse af et IVS behøver du i princippet kun at indskyde 1 kr.

Til gengæld skal du hensætte min. 25 % af virksomhedens overskud til selskabskapitalen hvert år, indtil du har 50.000 kr. Dette giver et godt grundlag for virksomheden og sikrer, at den er bæredygtig. Først når du har opsparet 50.000 kr., må du begynde at trække overskud ud af virksomheden.

Mange IVS-ejere vælger at omdanne et IVS til et ApS, når selskabskapitalen når over 50.000. På den måde kan du bruge den kapital, der allerede er i virksomheden, og behøver ikke at indskyde selv. Samtidig får du fordelene ved et ApS frem for et IVS. Det er især en fordel, når du bliver en større spiller på dit marked.