DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når der sker dødsfald i familien eller den nære omgangskreds, går man en svær tid i møde, og det kan være svært at forestille sig, hvordan man nogensinde skal vende tilbage til hverdagen og jobbet igen. Derfor er der her to råd til, hvordan du på bedst mulig måde arbejder dig hen mod en velfungerende hverdag igen.

Bed om hjælp

For mange har det at tale om afdøde en terapeutisk effekt. Særligt hvis man snakker med en, som også kendte vedkommende godt, så man i fællesskab kan mindes ham eller hende. I visse tilfælde kan det være gavnligt at indgå i et kortere eller længere behandlingsforløb hos en psykolog, alt afhængigt af dødsfaldets karakter og årsag.

I forbindelse med dødsfald er der desuden mange praktiske ting, som skal tages hånd om. Dødsattesten skal udfyldes, begravelsen skal planlægges og dødsboet skal tømmes. Som pårørende kan det være svært at overskue, da man netop er i stor sorg. Derfor vælger mange især at få hjælp til oprydning og rengøring af dødsboet. På den måde kan man selv deltage i tømningen i det omfang, man kan holde til.

Gå i dialog med din arbejdsplads

En væsentlig del af at genoptage sin hverdag er at vende tilbage til jobbet. For nogen er hjælper det at vende hurtigt tilbage og holde sig beskæftiget, mens andre ikke kan holde fokus og nemt bliver stressede og endnu mere kede af det, hvis de vender for hurtigt tilbage.

Uanset om du hører ind under det første eller andet scenarie, bør du være i dialog med din arbejdsplads gennem processen. På den måde er de hele tiden opdaterede omkring din situation og har generelt større forståelse for denne. Desuden har dine kolleger nemmere ved at gennemskue, hvordan du har det, og hvor meget eller lidt, du ønsker, de spørger ind.