DEL
Sådan tjener du penge på dine YouTube-videoer

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Antallet af influencers på de sociale medier er steget stødt over de seneste år, og især på YouTube er de meget synlige. En af grundene til, at danske influencers er populære, er at der er stor interesse for deres liv og holdninger til forskellige produkter. Går du rundt med en drøm i maven om at blive YouTuber og måske endda ende med at leve af det? Få gode råd til at komme i gang her.

Formål

Inden du opretter din YouTube-kanal, bør du først og fremmest fastslå formålet med den. Er det en hyggekanal, eller er planen, at du på længere sigt gerne vil leve af den? Hvor mange timer kan og vil du lægge i den? Hvis du allerede fra start gør det klart, kan du også bedre indstille dig selv – og mulige samarbejdspartnere – på, hvad der kan forventes af den.

Kvalitet er afgørende

Hvis planen er, at du gerne vil arbejde seriøst med din YouTube-kanal, er det vigtigt at lave video af høj kvalitet – både bogstaveligt og billedligt talt.

Et godt kamera er vigtigt, og du bør også investere i en god mikrofon, så lyden bliver så klar som muligt. Hvis du ikke allerede har fundet den rigtige mikrofon, kan du med garanti finde den her. Derudover skal videoernes indhold selvfølgelig også være af en vis kvalitet. Husk at overveje hvilken værdi den enkelte video skaber og for hvem.

Husk at sige nej

Som YouTuber er det vigtigt at overholde det koncept, man har fastlagt for kanalen. Det betyder, at det nogle gange er nødvendigt at sige nej til mulige samarbejdspartnere. Du skal overveje nøje, hvad og hvem du ønsker at reklamere for – de skal nemlig passe til dig og den målgruppe, du primært ønsker at ramme. Selv et meget stærkt brand kan svækkes hurtigt, hvis det fremstår utroværdigt, så pas på med at takke ja til alle tilbud.