DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Miljøet er et hyppigt samtaleemne, og mange har en mening om det. Det er et ret tydeligt faktum, at der i hvert fald skal gøres noget, men hvad kan man egentlig gøre selv eller rettere, hvad kan man gøre ved sit hus? Vi vil komme med nogle forskellige idéer til, hvad du kan gøre for, at dit hus bliver bedre for miljøet med for eksempel en investering i nyt tag, en ny varmekilde eller noget helt tredje. Fokusset på miljøet er oftest vendt på, hvad du selv kan gøre i din hverdag, men der ligger også en løsning i, hvad du kan gøre for dit hus.

Et grønt tag

Et grønt tag er et CO2 neutralt tag, der suger regnvand og sol til sig. Det er miljøvenligt, og du vil snart se flere og flere huse med sedumtag, som det hedder. De grønne tage har navnet sedumtag, idet det oftest vil være sedumurter, der plantes på tagene og giver dig et grønnere alternativ, hvor dit hus er med til at mindske CO2-udslippet.

Hvis du døjer med meget varme værelser i sommerperioden, kan det være en god idé at investere i et grønt tag. Taget suger meget regnvand til sig, hvilket vil medvirke til, at der bliver koldere i rummene om sommeren. Det grønne tag holder ikke på varmen på samme måde, som et almindeligt tag vil gøre, idet det grønne tag er mere organisk.

Ændring af din varmekilde

Hvis du bruger en varmekilde, der fyrer på olie, kul eller lignende, vil det være fordelagtigt for dig og miljøet at udskifte varmekilden. Dette kan du eksempelvis gøre med en varmepumpe fra Kinnan.dk. Varmepumper er ikke kun med til at varme, de vil også være mere miljøvenlige end en standard varmekilde. Ydermere vil en varmepumpe være med til at skabe et bedre indeklima, idet den fylder rummet med opvarmet, frisk luft.

Varmepumper kan være med til at forebygge astma og allergier, hvilket også taler for at finde en varmepumpe, der passer lige til dig. Der findes to typer af varmepumper, en luft til luft varmepumpe og en luft til vand varmepumpe. Der vil derfor være en, der dækker dine behov.

Du kan også bruge de grønne alternativer til din virksomhed

Hvis du har en lille iskiosk ved havnen eller et lille værksted, hvor du lavet brugskunst, kan du også sagtens få sedumtag og en bedre varmekilde. Hvis det er vinter, kan det være nødvendigt med en varmepumpe, så både du og dine kunder ikke fryser. Derudover vil det se hyggeligt ud, hvis det lille ”skur” havde et grønt tag – og det vil bestemt også være miljøvenligt. Ydermere vil det kunne hjælpe om sommeren, at der er grønt tag på, idet det vil taget noget af varmen.

Hvis du har en lille virksomhed, kan du nemt finde nogle gadeskilte, hvor du selv kan sætte dine kunstværker i eller dit sortiment af is, så gæster ude på gaden kan se, hvad der foregår derinde.