DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det kommer nok ikke som den helt store overraskelse, at industrien for mini og mikrolån er gigantisk og at der udlånes milliarder af kroner hvert eneste år. Det er en hurtig måde at få lidt penge på kontoen, og når man ser reklamerne fremstår det ofte som om, det stort set er gratis at låne pengene, hvis man blot betaler dem den efterfølgende måned.

En ting er dog helt sikkert, og det er, at der ikke findes noget der hedder et gratis lån, og renterne er ofte skyhøje på denne slags lån. Derfor er der også mange politikere, der gerne vil gribe ind. Mens nogle ønsker at gøre disse typer af lån ulovlige, er der også andre der vælger et lidt mere moderat tilgang, nemlig at det skal være ulovligt at reklamere for dem.

Professor ønsker forbud

Carsten Tanggaard, der der er professor i finansiering ved Aarhus Universitet og formand for Penge- og Pensionspanelet mener eksempelvis, at kviklån skulle behandles lige som man behandler cigaretter, når det kommer til annoncering. Nemlig at man ikke må annoncere med dem, og de burde komme med store advarsler, så man på ingen måde er i tvivl om, hvad man går ind til, hvis man vælger at optage et lån og få nogle hurtige penge.

“Det er et dybt skadeligt produkt, og derfor burde der være forbud mod reklamer for kviklån og en langt kraftigere advarselsmærkning. Der skal skrappe midler til” udtaler han til Finans omkring de ellers så populære lånetyper.

En af grundene til at der bør advares kraftigere mod disse typer af lån, er i følge Carsten Tanggaard at de typer af mennesker der optager lånene ofte ikke kan gennemskue reglerne og udgifterne, der er forbundet med at optage lånet. Derfor skal det fremgå meget tydligere hvor meget det koster, og hvad alternativerne koster.

Forbrugerrådet tænk mener, at man skal sætte en loft på renten, men Carsten Tanggard mener altså ikke at dette vil have det ønskede effekt, og at den eneste rigtige løsning er altså forbud og advarsler.

Du kan læse meget mere om kviklån her

EFTERLAD ET SVAR