DEL
Skal en virksomhed have en mobilvenlig hjemmeside eller en app?

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

 

Det er ikke altid let at finde ud af, om man skal have en mobilvenlig hjemmeside eller vælge en app i stedet for. Der er nogle helt klare prismæssige forskellige i de to versioner, som ofte er altafgørende for den endelige beslutning. Det er relativt dyrt at starte et appprojekt op, da man skal have gang i adskillige afdelinger for at fuldføre projektet. Mange tror, at en app udelukkende er udvikling. I virkeligheden er det meget mere. Der skal bruges utallige timer på at designe og tilpasse forskellige elementer i applikationen før at målgruppen er tilfreds.

Fordelene ved en mobil app

Når man vælger at få udviklet en mobil applikation, er noget af det første, man skal gøre at få kontaktet en appudvikler. De fleste appudviklingshuse har interne designere tilknyttet, som arbejder fast på løbende projekter. Disse designere skal være med i hele processen fra tanke til handling. Derudover skal der tilknyttes en projektleder, der styrer hele projektet. Ved at vælge en mobil app er det muligt at udnytte nogle af de mange features, der tilbydes på smartphones som eksempelvis kamera, GPS og mikrofon.

Fordele ved en mobilvenlig hjemmeside

I stedet for at bruge en halv til en hel million på at få udviklet en mobil applikation, kan man i stedet vælge at udarbejde en mobilvenlig WordPress hjemmeside, der viser virksomhedens informationer til kunderne. Der er dog på ingen måde samme muligheder, som man finder i apps til smartphones. Det er ikke på samme nemme måde muligt at gøre brug af eksempelvis GPS ved hjemmesider.

Hvad skal man vælge

Man kan måle og veje fordelene ved begge løsninger, men i sidste ende handler det om målgruppen. Hvem er virksomhedens målgruppe – hvad har de behov for. Hvis de ikke har behov for at handle eller benytte en applikation, så er der ingen grund til at gå i gang med projektet. Så er pengene bedre givet ud ved at udvikle en flot og præsentabel hjemmeside.