DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

For 10 år siden var der ikke mange her i landet, der var villige til at betale tusinder af kroner for en mobiltelefon. De fleste af os var vant til nærmest at få en mobiltelefon, når vi fik et nyt mobilabonnement, og det tilskud teleselskaberne gav til telefonerne dækkede ofte en meget høj andel af prisen.

Sådan er det langt fra længere, og det kan i høj grad skyldes Apple. Da de introducerede deres iPhone fik mange øjnene op for de muligheder smartphonen har bragt med sig, og blev villige til at betale prisen for hvad en smartphone koster.

Markedet for smartphones har siden da kun gået en vej og det er i dag en gigantisk milliardforretning, hvor der hvert år sælges mange millioner smartphones af og hvor der er mange der gerne udskifter deres smartphone hvert år eller oftere.

De senere år har der dog været en lille stagnering i væksten, så stigningen ikke længere er så voldsom. Vores smartphones kan mere og mere, og når der kommer en ny model er der ofte, at der ikke er de helt store ændringer i forhold til de tidligere modeller, og derfor er der også nogen der venter og springer en model over.

Smartwatches er fremtiden for IT giganterne

Det har også betydet af producenterne er begyndt at kigge mere og mere efter nye steder, hvor de kan tjene penge, og smartwatches lader til at være denne gulvkalv. Der er ingen tvivl om, at det igen er Apple, der med deres Apple Watch har været rollemodel, men de er langt fra de eneste der er seriøse omkring satsningen.

Smartphones fra Huawei er eksempelvis langt fra det eneste som den kinesiske producent satser på, således har de netop udsendt deres helt nye smartwatch, som skal tage kampen op mod Apple.

Generelt laver stort set alle producenter nu smartwatches, da det kan være med til at booste deres forretning og indtjening, hvis salget af smartphones kommer til at falde i fremtiden.