DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Fordele ved sprængning

Sprængning lyder umiddelbart som en meget overdrevet måde at nedrive blandt andet bygninger, konstruktioner og lignende på, men det er faktisk en meget almindelige metode at benytte sprængstoffer til at nedrive bygninger, konstruktioner, siloer, skorsten, kraner og meget mere. Her har vi lavet en lille oversigt over alle de fordele, der findes ved at benytte sig af sprængning, når en konstruktion eller lignende skal rives ned frem for andre også anerkendte metoder til at opnå det samme mål. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er en god idé at tænke sprængning ind i dit næste nedrivningsprojekt.

Der er mange fordele ved at benytte sig af sprængning i nedrivningsarbejdet, og det handler blandt andet om at man kan være meget præcis og nøjagtig i forhold til sprængninger. Det er ikke umiddelbart det, man forbinder med at benytte sig af sprængstoffer, men hvis bare man har styr på sprængning og matematikken i det, så kan man foretage meget præcise sprængninger – man kan faktisk præcisere en sprængning så meget at man kan nedrive en bestemt del af bygningen uden at skade resten af bygningen. Sprængninger er også meget mere skånsomme end man måske lige antager. En sprængning påvirker for eksempel ikke stål, som skal have et meget højere tryk før det bliver påvirket af en eksplosion.

Når man foretager en sprængning, er der naturligvis en del oprydningsarbejde forbundet med det. Når for eksempel beton sprænges i masser af små stykker, skal det selvfølgelig ryddes op efterfølgende for at man kan komme videre i byggeprojektet. Materialet, der bliver løsnet ved en eksplosion, er dog nemt at fjerne ved hjælp af en helt almindelig skovl eller en større maskine.

Sprængning kan sagtens konkurrere med andre nedrivningsmetoder. Selvfølgelig er der en del udregning i det – og også en del oprydning bagefter – men nedrivning er faktisk en meget hurtig nedrivningsmetode. Det tager faktisk ingen tid i forhold til, hvor lang tid det ville tage at knuse beton med en hammer – og det forvolder heller ikke nær så mange skader, som en hammer kan forårsage. Læs meget mere om sprængning og alle dets fordele her.