DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Danmarks Sundeste Arbejdsplads er en konkurrence, hvor virksomheder konkurrere omkring at blive den sundeste arbejdsplads i Danmark, som navnet antyder.

Der er mange måder, hvorpå det kan lade sig gøre. Hvis du ønsker at deltage, følger herunder en række tips til at implementere sundhed på arbejdspladsen.

Når du vinder Danmarks Sundeste Arbejdsplads, får du samtidig god eksponering i en række medier, hvorfor det godt kan betale sig – og så øger det samtidig produktiviteten, når medarbejderne er sunde, veltrænede og veludhvilede.

Sund frokost

Hvis det er virksomheden, som står for frokosten på arbejdspladsen, er det en god idé at sørge for, at den er sund. Den skal naturligvis ikke være kedelig, men der må godt blive lagt kræfter i, at der er mulighed for at få sund mad, som smager godt, men som også er med til at øge sundheden. Typisk koster sund mad det samme som den usunde variant, hvorfor det kan betale sig at investere i den sunde.

Motion i løbet af arbejdsdagen

Det vigtigste, hvis I vil vinde konkurrencen, er, at I fokusrer på at motionere i løbet af arbejdsdagen. Det behøver naturligvis ikke at være hver dag, men hvis I sætter 2-3 timer af til at motionere om ugen, vil I få mulighed for at øge sundheden gevaldigt.

Sørg for at restituere

Når I har motioneret, er det vigtigt at restituere. Der findes forskellige metoder til det, men eksempelvis massagestøvler er et effektivt redskab til at restituere og samtdig gøre noget godt og behageligt for kroppen – og så kan man arbejde, imens man har dem på.

Tilmeld virksomheden

Hvis du får succes med at implementere ovenstående tiltag på din arbejdsplads, kan du med fordel tilmelde din virksomhed til konkurrencen. Det gøres på Danmarkssundestearbejdsplads.dk, hvor du skriver, hvilke konkrete tiltag der er anvendt for at øge sundheden på arbejdspladsen, så du fortæller, hvorfor det er jer, der skal vinde konkurrencen.

Der følger megen medieomtale med, hvis I vinder, hvilket du kan bruge til at overtale din chef eller leder til, at I skal sætte alle kræfter ind for at vinde.