DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

SWOT-analysen er en markedsføringsanalyse, der kan hjælpe dig med at bestemme din fremtidige strategi. Den bevæger sig både på det interne og eksterne marked, og skaber derfor et utrolig bredt springbræt, for at kunne skabe den helt rigtige markedsføringsstrategi, for din virksomhed.

Hvad består den af?

SWOT analysen består af fire elementer som kaldes: Strengths, Weaknesses, Opportunities og Threats. De to første bogstaver hører under virksomhedens interne faktorer, og handler om de styrker og svagheder man har på markedet, og overfor sine konkurrenter. Det kunne f.eks. være at man har en stor platform på sociale medier, men at der også er stor konkurrence på markedet.

De næste to bogstaver, omhandler virksomhedens eksterne faktorer. Det handler om de muligheder og trusler der er i omverdenen. Det kan f.eks. være at der er mulighed for en ny målgruppe, men at dine produktion afhænger af vejrforhold el.lign.

Hvorfor er den god?

SWOT er et bredt analyse værktøj, og er derfor god fordi den tager alle faktorer i spil. Markedsføringsstrategier kan være noget af det vigtigste, for at nå ud til slut forbrugerne, og det er derfor vigtigt at have overvejet alle faktorer, både på godt og ondt. Vi lever lige nu i en verden, som konstant er i forandring, og med de mange store online platforme, er det derfor også vigtigt at ændre sin SWOT efter det. Hvis man f.eks. ikke er så udbredt på nettet endnu, kan det f.eks. være en fordel at skrive eller få skrevet nogle seo artikler.

SEO for alle

Men hvad er SEO? SEO handler om at blive mere udbredt gennem Google. Gennem SEO artikler kan din virksomhed få større synlighed på google, og forhåbentlig mere trafik på din hjemmeside. Dette er en oplagt mulighed, og i forlængelse af SWOT-analysen, kan det være en evt. markedsføringsstrategi.