DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når man kommer ud på arbejdsmarkedet, er det ikke til at overse hvor meget konkurrence der i virkeligheden er indenfor de forskellige brancher. Konkurrenceniveauet varierer selvfølgelig meget professionerne i mellem, men de mest populære stillinger i dag kan byde på kamp til stregen. Er du i gang med at studere eller allerede er blevet færdig indenfor eksempelvis jura eller markedsføring har du måske lagt mærke til hvor mange andre der har samme karrieredrømme som dig.

Ønsker du at få en attraktiv stilling i en konkurrencepræget branche kan det i denne forbindelse være en god idé at finde måder hvorpå du kan skille dig ud og stå stærkere sammenlignet med andre.

Tag en videregående uddannelse

Et godt sted at starte for at have et godt fundament for et attraktivt CV er en videregående uddannelse. Dette kommer nok ikke som en overraskelse, men vi vil dog alligevel gerne understrege, at en uddannelse skaber et stærkt grundlag for dig som arbejdstager. En afsluttet eller igangværende uddannelse viser potentielle arbejdsgivere, at du har en bred baggrundsviden og en lyst til at lære og blive bedre.

Desuden ved potentielle arbejdsgivere også hvor meget disciplin det kræver at studere, hvilket vil bekræfte dem i, at du er målrettet og ambitiøs. Desuden er det også et stort bonus at supplere med mindre kurser m.m. efter man har taget den videregående uddannelse.

Lær et fremmedsprog

Det at mestre et nyt fremmedsprog bliver af mange set som en uoverskuelig opgave og forklarer hvorfor der ikke er mange som kan et tredje sprog, udover dansk og engelsk. Kan du finde motivationen til at lære et nyt sprog, er det derfor en fremragende mulighed for at blive endnu mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

Det er en god idé at tænke taktisk i forhold til hvilket sprog du skal lære. Overvej for eksempel hvilken sværhedsgrad du kan overskue eller hvilket sprog der er særligt efterspurgt i den branche du arbejder i. Der bliver tilbudt undervisning i stort set alle sprog og du vil til hver en tid eksempelvis kunne finde et tysk eller et spansk kursus.

Få mere relevant erhvervserfaring

Er det tilfældet, at mange har den samme uddannelse som dig og du hermed føler, at det er svært skille sig ud på det plan, kan det være en god idé at indhente noget erhvervserfaring. Du kan eksempelvis kigge efter et relevant studiejob eller en praktikplads, hvor du kan få praktisk erfaringen.

Erhvervslivet kan nemlig se noget anderledes ud sammenlignet med universitetet, og det er derfor altid lærerigt at få lov til at løse opgaver i en rigtig virksomhed. Mange arbejdspladser vægter erhvervserfaring rigtig højt og nogle gange endnu højere end uddannelsen, hvorfor det altid er en god idé at være på udkig efter spændende stillinger.