DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er en stor opgave at bestyre en arbejdsplads. Ikke nok med at medarbejderne skal have gode forhold og sin løn til tiden, skal man også sørge for at miljøet er godt. Det gælder både socialt og fysiske forhold. For hvis det er farligt at være på en arbejdsplads, kan man hurtigt få arbejdstilsynet og forsikringen på nakken. Men det er heldigvis nemt at finde ud af, hvad der skal ordnes, så man ikke kommer i problemer.

Arbejdsmiljø og sundhed

Arbejdsmiljø handler både om det fysiske og det psykiske miljø. Det fysiske er målt på mange forskellige ting, som kan ordnes med installationer og opsætninger. Det handler i bund og grund om at skabe sikkerhed, så din medarbejdere kan forblive raske og sunde.
I første omgang er der nogle parametre, der skal være på plads. Hvis I arbejder på fabrik med giftige stoffer eller kemikalier, skal udluftningen være i orden, og I skal gå med sikkerhedstøj, der dækker huden. Det kan ellers give brandskader på huden, og hvis udluftningen er dårlig, kan det skade lungerne og organerne.
Ydermere skal stofferne opbevares korrekt. Ofte er denne type stoffer i gasbeholdere eller glasflasker, men det er vigtigt at de opbevares under de rette temperaturer og luftfugtighed.
Der er mange andre parametre, men hvis du vil have det gennemgået til forsikringsopgaver, kan du gå ind på linket og booke en aftale med dem.
Men det er ikke kun det fysiske miljø, der skal eftertjekkes.

Hav det godt indeni

Arbejdsmiljø handler også om at have det godt psykisk og mentalt. Mange mennesker render rundt med noget i bagagen, og som chef kan det være godt at vide, hvis man har en medarbejder, der har brug for lidt ekstra støtte.
Det er lovpligtigt at have medarbejderudviklingssamtale, som også er kendt som MUS. Her har medarbejderen mulighed for at sige hvordan det går, og hvordan de trives. Dette gøres ofte ud fra en undersøgelse, der bliver lavet inden mødet.
Det er også vigtigt at have i mente, at der pludselig kan ske kriser i familier eller forhold. Man kan miste nogen, man har tæt på, eller der kan ske en ulykke. Her gælder det om at vurdere situationen alt efter medarbejderens behov. En sygemelding kan være en løsning, men nogle kan også have brug for en kort pause.
Både det fysiske og det psykiske er vigtigt, og hvis du passer på begge, får du en glad medarbejder.