DEL
Vælg et SEO-venligt CMS system

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Google, og andre hyppigt brugte søgemaskiner, er i højere grad opmærksomme på, hvordan hjemmesider ser ud, fungerer og i særdeleshed hvor brugervenlige de er. Google kan eksempelvis se, hvor stor en såkaldt ”bounce rate” er på de respektive hjemmesider.
Omtalte skal gerne være så lav som muligt, men hvis den er nede omkring de 30%, så er der højst sandsynligt et eller andet galt med sporingen på hjemmesiden.

Hvad er vigtigt at tænke over

Når du skal vælge et CMS system, der kan være behjælpelig med SEO-delen, så bør man altid kigge i WordPress’ retning. Mange systemer har alverdens forskellige URL-adresser, som på ingen måde giver mening i hverken Google’s eller brugernes øjne. Det er vigtigt, at dine URL-adresser er læsbare og giver mening ift. den specifikke landingside. I WordPress er det muligt selv nemt at ændre dine webadresser til læsevenlige udgaver.
Lad os antage at vi har en hjemmeside, der handler om skoletasker. Vi har en landingside, der handler om penalhuse. Derfor skal vores URL-adresse hedde www.eksempel.dk/penalhuse.
På denne måde fortæller vi helt naturligt, at hjemmesiden handler om penalhuse. Mange systemer ville som standard lave denne URL-adresse: www.eksempel.dk/default.php?id=1.
Det er hverken godt for Google eller brugerne.

WordPress er Open Source

WordPress er en Open Source platform, hvilket betyder, at alle og enhver kan bygge udvidelser til systemet. Derfor findes der utallige plugins, der gør hjemmesiden let at arbejde med, hvis man ikke er uddannet webudvikler.
Der findes eksempelvis et plugin, der hedder Yoast SEO. Dette plugin gør det muligt at tilpasse metatitler samt metabeskrivelser – altså de informationer brugerne ser i Google’s søgeresultat. Det er altid en god idé at fortælle brugerne, hvad siden handler om. Hvis man ikke gør en indsats her, vælger Google blot at tage information fra den pågældende side, hvilket i visse tilfælde kan forvirre mere end det kan gavne.

Når du vælger et CMS system, som eksempelvis WordPress, får du et fantastisk tekstprogram. Det er gjort ganske simpelt at tilføje eksempelvis overskrifter til din tekst. Google læser tekst forskelligt, og derfor er det vigtigt, at man fremhæver sine overskrifter.

CMS systemet er skabt så Hr. og Fru. Danmark kan tilpasse deres egen hjemmeside, uden at kludre alt for meget rundt i indstillinger osv.

Hvis du dog alligevel ikke har mod på at kaste dig ud i WordPress, så kan du tage fat i 1902 Software, som har specialiseret sig i dette CMS system.