DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

De danske virksomheder store som små har fra dag til dag skulle indstille sig på at være i en helt ny virkelighed efter Corona virussen har gjort sit indtog. Da Statsministeren annoncerede at Danmark skulle lukkes ned, gik mange butikker salg fuldstændig i stå. Der er naturligvis nogle brancher der er meget hårdere ramt end andre. Restaurationsbranchen er en af dem der virkelig har måtte tage nogle tæsk, da de blev beordret til at lukke ned.

Nogle har omstillet sig  og er begyndt at lave take-away mad som en del af forretning. Dette kommer ikke til at redde alene, og det er langt fra den samme indtjening der ligger i dette, som det er med at lave mad i restauranterne. Det er dog ikke alle der har disse muligheder, og der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se en lang række konkurser i de kommende uger og måneder. Godt nok er der kommet hjælpepakker, men det hjælper langt fra alle, og selvom butikker og restauranter kan få dækket en del af omkostningerne til løn osv, så mangler indtjeningen ganske enkelt.

Der er dog også nogle virksomheder, der er mindre hårdt ramt end andre. Dem der stadig holder skindet på næsen så at sige, er typisk onlinebutikker, der handler med slutbrugerne. De shops der handler med virksomheder, vil være ramt, da mange virksomheder er lukket ned i disse dage. Handler man med slutbrugerne direkte er der sågar nogen der kan have gode tider i disse dage. Der er mange, der er sendt hjem og dermed har ekstra god tid til at shoppe.

Eksempler på brancher der ikke bliver banket i bund, er eksempelvis butikker der sælger ting til hjemmekontoret, som printerpatroner, kontorstole og lignende. Der er fuld gang i hjemmekontorene for tiden, og mange har indset at det kommer til at være sådan i en del uger endnu.

Andre brancher hvor mange har gode dage er online legetøjsbutikker. Mange hundrede tusinde børn er hjemme og det kan være svært at få tiden til at gå, og resten giver næsten sig selv.